Jasno
14°
Bratislava
Opitý pretekár Studenič (63) si nesadne tri roky za volant
Zdielať na

Opitý pretekár Studenič (63) si nesadne tri roky za volant

BRATISLAVA / Bývalý automobilový pretekár Jozef Studenič si tri roky nesadne za volant. V pondelok večer ho zastavila policajná hliadka. Nafúkal viac ako jedno promile.

Bývalý pretekár išiel podľa vlastných slov do Devínskej Novej Vsi robotníkom pre víno. Okruh blízkych kamarátov ho ponúkol, on neodmietol a dal si asi tri decilitre.

"Niekto medzitým zavolal policajtov. Vyšiel som von a videl som dve policajné autá. Ešte som si hovoril, že snáď neprišli kvôli mne. Sadol som do auta, ani som nespravil päťdesiat metrov a zastavili ma," opísal situáciu Studenič.

Vraj mal v ústach ešte víno a tak ich poprosil, aby mu dali fúkať neskôr. No fúkať aj tak musel.

"Vykonaná dychová skúška u vodiča preukázala alkohol s hodnotou 0,65 miligramov, opakovane 0,35 miligramov alkoholu krvi v dychu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Karina Považanová.

Vystríha vodičov

Studeniča zadržali a predviedli na policajnú stanicu. Po výsluchu ho umiestnili do policajnej cely, kde zostal až do štvrtkového poludnia. Bývalá automobilová legenda tvrdí, že je to pre neho dobrá skúsenosť.  

"Každý vodič, keď chce ísť piť, tak nech najprv ide do basy vyskúšať tam tri noci spať. V malej miestnosti s ľuďmi, ktorí rozprávajú o zabití a pobyte v Ilave, nebude ani spať. Máte dvadsaťštyri hodín na to, aby ste rozmýšľali, že čo ste za človeka, že ste toto urobili," kajá sa Studenič.

To, že si za volant sadol opitý, nebolo podľa jeho slov po prvýkrát. Po tejto skúsenosti by to už nikdy neurobil. Varuje aj ďalších vodičov.

"Stalo sa. Som ale vďačný a chcel by som motoristom povedať, že ja som to skúšal tiež, veľakrát. To, že vás chytia, s tým musíte rátať, ale skúste ísť najskôr do cely predbežného zadržania," hovorí.

Spred budovy okresného súdu v bratislavskej Dúbrave odchádzal so svojou partnerkou Zuzanou, ktorá ho odviezla domov. Aj keď je trest pre bývalého majstra športu privysoký, musí sa s tým zmieriť.

"Je to výchovný trest, musím to tak brať. Som somár," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy