Oblačno
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Jozef Studenič (62) šoféroval pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Jozef Studenič (62) šoféroval pod vplyvom alkoholu

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Bývalého automobilového pretekára Jozefa Studeniča zadržali pri bežnej cestnej kontrole. Najskôr mu namerali 1,35 promile, pri opakovanom fúkaní 0,73 promile.

Studeniča zastavila policajná hliadka na Eisnerovej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Bývalého automobilového pretekára polícia po dychovej skúške a kontrole okamžite predviedli na políciu.Po všetkých úkonoch putoval do cely policajného zaistenia. 

Bývalý pretekár v nej zostane do stredy. Z cely ho totiž policajti predvedú pred sudcu okresného súdu. Motoristickej legende môže nanajvýš hroziť pokuta, odobratie vodičského preukazu, prípadne zákaz šoférovať. "Polícia muža obvinila z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Karina Považanová.

Problémy aj v minulosti

Studeniča polícia nezadržala po prvýkrát. V polovici mája 2009 ho v Devínskej Novej Vsi riešili pre rýchlu jazdu. Vtedy sedel v luxusnom Porsche. Podobné problémy mal Studenič aj v roku 2005. Vtedy mu vodičský preukaz zadržali na jeden rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy