Polojasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Opitý šofér sa hnal autom po svahu na Kubínskej holi
Zdielať na

Opitý šofér sa hnal autom po svahu na Kubínskej holi

DOLNÝ KUBÍN / Mladý vodič si sadol za volant drahého auta s takmer dvomi promile alkoholu v krvi. Riadenie napokon nezvládol, zišiel z cesty a rútil sa autom po strmom svahu pomedzi stromy na Kubínskej holi.

Kubínska hoľa je obľúbeným miestom na pokojné prechádzky či cyklistiku. Šofér mal šťastie, že auto, ktoré letelo dolu niekoľko metrov, nikoho nezranilo.

Alkohol v krvi

"Šmyklo ma tu, šmyklo ma, skúste ma pochopiť, ja som nešiel rýchlo to zbehlo dole," opisuje šofér. "Policajti u vodiča vykonali dychovú skúšku, pri ktorej mu namerali v prepočte 1, 73 promile," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

Auto zastavili až stromy. Aj keď šofér vyšiel z tejto nehody bez škrabanca, čakalo záchranárov náročné vyťahovania asi dvojtonového vozidla
zo strmého kopca.

"Bolo treba použiť väčšiu silu navijaku, lebo auto bolo v 60 percentnom klesaní," tvrdí Peter Slobodník z odťahovej služby. "Vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz, po vytriezvení ho čaká obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodáva Balogová.

Súvisiace články