Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Dvaja opití havarovali. Hádajú sa, kto šoféroval
Zdielať na
Krimi

Dvaja opití havarovali. Hádajú sa, kto šoféroval

LUČENEC / Dvaja muži nafúkali takmer tri promile a jeden z nich spôsobil dopravnú nehodu v centre Lučenca. Narazil do zaparkovaného auta a následne do stĺpa. Polícia podozrieva 44 ročného majiteľa auta, bude mu to však musieť dokázať. Muž má dokonca odobratý vodičský preukaz.

Dvaja opití muži odchádzali z krčmy na tomto aute. Ich jazda ale netrvala dlho. Teraz sa však nevedia dohodnúť, kto z nich vlastne šoféroval.

V aute sedeli dvaja muži. 44 ročný majiteľ auta Peter a jeho kamarát 31ročný Miroslav. Ten tvrdí, že za volantom nesedel. Nafúkal 2,7 promile.

Aj Peter však podľa našich informácií popieral, že by šoféroval on. Pri náraze si zranil hlavu. Fúkať najskôr odmietol, dychovej skúške sa podrobil až na policajnej stanici taktiež s pozitívnym výsledkom. Nafúkal tri promile.

Do auta i do stĺpa

Nehoda sa stala krátko po pol siedmej večer. Na ulici bolo len jedno odparkované auto. Opitý vodič do neho nabúral, jeho auto potom skončil v stĺpe verejného osvetlenia.

Majiteľka poškodeného auta je z celého incidentu nešťastná. "Pravidelne chodím do práce autom, bez neho sa nevieme pohnúť," hovorí.

Polícia však musí momentálne zistiť, kto auto šoféroval. Mužovi, ktorý sedel za volantom, hrozí trestné stíhanie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia dôvodne podozrieva 44 ročného Petra, zatiaľ ho ale neobvinili. Z auta odobrali krv, ktorú zaslali na expertízne skúmanie.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy