Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Naháňačka ako z filmu. Podgurážený mladík unikal policajtom
Zdielať na
Krimi

Naháňačka ako z filmu. Podgurážený mladík unikal policajtom

STARÁ TURÁ / Mladí policajti z Nového Mesta nad Váhom a Starej Turej majú za sebou šialenú naháňačku. Dlhé kilometre prenasledovali opitého vodiča, ktorého nezastavila ani streľba, ani roztrhnuté pneumatiky. Dvadsaťdeväťročný muž okrem toho policajtov vytláčal z cesty.

Všetko sa začalo na čerpacej stanici v Novom Meste nad Váhom, kde si policajti všimli potácajúceho sa muža, ako sadá za volant. Keď ho chceli zastaviť a skontrolovať, vodič šliapol na plyn.

V pätách mu boli dve policajné autá. Muž za volantom neustále vo veľkej rýchlosti kľučkoval a prechádzal do protismeru. Oproti jazdiace autá mali čo robiť, aby sa mu vyhli. Na opakované výzvy mladík nereagoval. Policajti preto vytiahli zbrane a vystrelili do vzduchu.

Vodiča však nezastavili ani prestrelené pneumatiky. Jedna z nich sa mu dokonca roztrhla a ďalej pokračoval iba po disku. Takto prešiel asi pätnásť kilometrov a zastavil až na poľnej ceste na kopaniciach. Vystúpil a ušiel do lesa. Pátrali po ňom štyri policajné hliadky. Jedna z nich ho neskôr, celého od blata, zadržala v uliciach Starej Turej.

Opitý a bez vodičáku

Mladíka umiestnili do cely policajného zaistenia. Dychovú skúšku odmietol podstúpiť a policajtom na začiatku tvrdil, že auto ani nešoféroval.

Podľa našich informácií sa však Martin zo Starej Turej po vytriezvení priznal. Policajtom chcel ujsť, pretože nemá vodičák Ten mu v minulosti vzal súd za jazdu pod vplyvom alkoholu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy