Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zlodeji zmizli so 400 tisícami. Kriminalisti robili rekonštrukciu prepadu
Zdielať na

Zlodeji zmizli so 400 tisícami. Kriminalisti robili rekonštrukciu prepadu

NITRA/ZLATÉ MORAVCE / Cesta medzi Nitrou a Zlatými Moravcami musela byť niekoľko hodín uzavretá. Pri odbočke na dedinu Choča robili vyšetrovatelia rekonštrukciu prepadu pancierového auta. Na miestach padali výstrely.

Pred mesiacom sa podarilo lupičom prepadnúť auto, z ktorého ukradli 400 tisíc eur. Polícia zaistila stopy a v týchto dňoch sa vrátila na miesto činu znovu. Kriminalisti urobili rekonštrukciu prepadu.

Tá trvala od poobedia do neskorých nočných hodín. Policajné hliadky stáli z každej strany a cez cestu mohli prechádzať jedine autobusy. Inak sa do jej blízkosti nikto nedostal.

Mimoriadne rýchli

Štvorica mužov, ktorá bola prezlečená za cestárov, odklonila pomocou značky auto s peniazmi na poľnú cestu. Posádka musela z vozidla vystúpiť, lupiči ich ohrozovali zbraňami. Zamestnancom sa však podarilo stisnúť panik tlačidlo.

V tej chvíli sa o prepade dozvedel dispečing bezpečnostnej služby i polícia. Vďaka navigácii zistili, kde sa vozidlo nachádza. Lupiči ale boli mimoriadne rýchli a podarilo sa im ujsť aj s peniazmi.

V priloženej reportáži nájdete, ako prebiehala rekonštrukcia prípadu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy