Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž (59) týral rodinu, bil ich a držal v izolácii
Zdielať na

Muž (59) týral rodinu, bil ich a držal v izolácii

KLENOVÁ / V obci Klenová na severovýchode Slovenska sa objavil otrasný prípad týrania manželky a detí. Päťdesiatdeväťročný muž svojich najbližších roky nielenže bil, ale nedovolil im ani vychádzať z domu. Nikomu sa podľa ich slov nemohli ani len prihovoriť. Zúfalá matka hovorí, že najhoršie bolo, keď už deťom dokonca zakazoval jesť.

"Bil ma, dcéru bil, nemohli sme to vydržať," opisuje situáciu Anna. Tyraniemalo trvať viac ako desať rokov. Krik, bitky a hádky vraj boli na dennom poriadku. Najviac si mali vytrpieť manželka a dcéra.

Život v izolácii

"Ona bola stále bitá. Po ústach ju bil. Stále bola od krvi," hovorí manželka obvineného. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 59-ročnému mužovi zo zločinu týranie zverenej a blízkej osoby," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová. 

Anna hovorí, že manžel aj ju, aj deti úplne izoloval od ostatných. Z domu vraj nemohli ani na krok, a keď aj vyšli na ulicu, k nikomu sa nemohli ani len prihovoriť. "Ako keby som bola vo výkone trestu," hovorí Anna.

Pätnásťročný trest

Polícia sa vzhľadom na citlivosť prípadu nechce vyjadrovať. Muž skončil v cele policajného zaistenia. Hrozí mu až pätnásťročný pobyt za mrežami. Podľa syna by mu ale najviac mohlo pomôcť liečenie. "Dostane nejaké lieky a to mu pomôže. Väzenie takým ľuďom nepomôže," hovorí syn obvineného muža.

Zostal vo väzbe

"Okresný súd Humenné vzal obvineného do väzby pre dôvodnú obavu, že by mohol ďalej pokračovať v páchaní trestnej činnosti," uviedol hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Rozhodnutie prvostupňového súdu ale zatiaľ nie je právoplatné. Michal voči nemu podal sťažnosť. Až Krajský súd rozhodne, či zostane za mrežami alebo ho budú stíhať na slobode. Pozrite si reportáž Jany Veľasovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy