Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Čech (24) unikal policajtom, padnúť mali aj varovné výstrely
Zdielať na

Čech (24) unikal policajtom, padnúť mali aj varovné výstrely

ŽILINA / Dramatickú policajnú naháňačku mohli vidieť ľudia v pondelok v Žiline. Mladého vodiča z Ostravy nakoniec chytili v Čadci. Svedkovia vravia, že pri pohľade na jeho riskantnú jazdu sa báli o životy všetkých naokolo.

Mladý Čech prechádzal križovatky na červenú. Bezhlavo vo veľkej rýchlosti sa rútil ulicami mesta. "Obehlo nás auto s rozbitou kapotou. Potom išli dve policajné autá," hovorí svedkyňa.

"Zablokovali mu prejazd, zablokovali ho a aj tak ich obehol po chodníku," hovorí svedok. Po blúdení mestom s policajnými majákmi v pätách sa dostal na výpadovku a smeroval na Kysuce.

Varovné výstrely

"Na opakované výzvy nereagoval a svojou bezohľadnou a nezodpovednou jazdou ohrozoval účastníkov cestnej premávky," uviedol hovorca žilinskej krajskej polície Radko Moravčík.

Podľa svedkov zazneli aj varovné výstrely. Jeho zbesilá jazda pokračovala až do Čadce. V hustej premávke na svetelnej križovatke už musel zastaviť.

Mužovi sa nepodarilo ujsť, sedí v tomto policajnom aute. "Vo vozidle sa nachádzal dvadsaťštyriročný vodič, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia a spolujazdkyňa," dodal Moravčík.

Narazil do stojacich áut

Jeho vyčíňanie odštartovala dopravná nehoda v Žiline. Keď narazil do stojacich áut, začal unikať. Svedkovia okamžite volali políciu. Zbadala ho hliadka a vtedy sa začala naháňačka. "Išiel po centre mesta ako blázon," hovorí svedok.

Po tejto adrenalínovej jazde mladý Ostravák bez vodičského preukazu nebude mať tak skoro príležitosť urobiť si autoškolu. Navyše ho zrejme  neminie pokuta, ktorá môže byť až 1 300 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy