Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajti použili varovné výstrely, aby zastavili opitú vodičku
Zdielať na

Policajti použili varovné výstrely, aby zastavili opitú vodičku

Zdroj: ISIFA/ilustračná

LIPTOVSKÁ SIELNICA / Policajná hliadka z Obvodného oddelenia z Liptovskej Sielnice použila päť varovných výstrelov do vzduchu, aby zastavila vodičku, ktorá jazdila pod vplyvom alkoholu.

Podozrivo jazdiace auto si všimla policajná hliadka na ceste neďaleko Liptovskej Sielnice, rozhodli sa osobu za volantom skontrolovať. "Na opakované výzvy policajnej hliadky na zastavenie vodička nereagovala, preto policajti použili päť varovných výstrelov," uviedla Anna Poljaková z okresného policajného riaditeľstva.

Výstrely vodičku nezastavili

Ani výstrely ženu za volantom nezastavili. Je zázrakom, že tridsaťjedenročná Zuzana počas divokej jazdy nespôsobila žiadnu nehodu. Podľa svedkov išla opakovane v protismere.

Policajná naháňačka sa skončila po približne siedmich kilometroch v malej obci Bukovina. Vodička tu vbehla do slepej ulice. "Išlo auto a za ním policajné s majákmi a my sme sa uhli. Počuli sme jednu ranu akoby do kameňa alebo stĺpu a tým sa to skončilo," opísal obyvateľ Bukoviny.

Zuzanu nezastavil ani náraz do kamenňa. "Vodička začala z miesta utekať, policajti ju dostihli a zadržali. V dychu jej bolo namerané 0,93 miligramu, čo je bezmála dve promile," dodala Poljaková.

Pohádala sa s frajerom

Žena noc strávila v cele policajného zaistenia. Potom ako vytriezvela, vysvetlila svoje konanie. "Ja som si neuvedomovala, že sú za mnou policajti, tak som išla na aute. Pohádala som sa s priateľom," povedala Zuzana.

Len pred pár dňami táto matka štyroch detí, jazdila pod vplyvom alkoholu na bicykli. Za pondelkové vyčíňanie ju sudca v super rýchlom konaní odsúdil na štyri mesiace väzenia s podmienečným odkladom na dva roky. Zároveň by si za volant nemala sadnúť najbližších dvadsaťosem mesiacov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy