Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zastavili ich policajti, marihuanu fajčili ďalej
Zdielať na

Zastavili ich policajti, marihuanu fajčili ďalej

ZVOLEN / Desať rokov za mrežami si môžu odsedieť dvaja muži zo Zvolena, ktorých zadržali trenčianski policajti s taškou plnou marihuany. Keď hliadka zastavila ich auto, drogy vôbec neskrývali a marihuanu dokonca drzo fajčili ďalej.

Okamžite sa ocitli v cele a nepomohli ani výhovorky, že marihuana ich lieči.
Díleri drog na seba upozornili policajtov kurióznym spôsobom. O jednej v noci sa viezli v aute, ktorému svietili iba hmlovky.

Fajčili marihuanu

Policajná hliadka ich preto zastavila. Keď vodič otvoril okienko, muži zákona neverili vlastným očiam. Spolu so spolujazdcom pred ich očami pokojne fajčili marihuanu. Zrejme si neuvedomovali, že fajčenie marihuany môže mať vplyv na šoférovanie.

"Marihuana je opiát, vodič má z toho halucinogénne videnie, nemôže mať zdravé videnie pred seba," tvrdí Marián Daubner, odborník na liečbu závislostí. To však nebolo pre hliadku jediné prekvapenie. "Policajti pri prehliadke auta našli tašku s neznámou sušenou látkou zelenej farby“ konštatuje Elena Antalová, hovorkyňa policajného zboru v Trenčíne.

Žiaden lekár

Expertíza potvrdila, že zo zaisteného množstva by sa dalo vyrobiť 1 275 až 3 800 jednorázových dávok. Obaja muži z auta skončili s putami na rukách. Jeden z nich na výsluchu tvrdil, že marihuanu fajčí trikrát denne, pretože je chorý.

Odborník na závislosti však tvrdí, že marihuana nie je liek. "Nepredpíše to žiaden lekár, lebo by spáchal trestný čin. To je výhovorka,“  tvrdí Marián Daubner. Polícia oboch mužov zo Zvolena obvinila z drogovej trestnej činnosti. Dvadsaťtriročný Michal a dvadsaťročný Viktor si za drogový biznis môžu posedieť štyri až desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy