Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zamestnanci OTP Banky mali spreneveriť peniaze svojich klientov
Zdielať na

Zamestnanci OTP Banky mali spreneveriť peniaze svojich klientov

BRATISLAVA/TREBIŠOV / Známa komerčná banka, ktorá je dcérou maďarskej OTP Bank, má zrejme problém so svojimi kľúčovými zamestnancami. Televízia JOJ získala informácie o sprenevere peňazí, ktoré mali na účtoch banky jej klienti. Peniaze klientov si mali potichu previesť do vlastného vrecka zamestnanci pobočky OTP banky v Trebišove.

Neoficiálne informácie hovoria o bleskovej výmene kompletného osadenstva tejto pobočky komerčnej banky na východe Slovenska. Vedenie pobočky a zamestnancov mala centrála banky vymeniť bezprostredne po tom, ako sa koncom októbra prevalili indície o sofistikovanom kšefte na pobočke.

Spreneveru vyšetruje kriminálka

Podľa zdroja TV JOJ malo dôjsť k sprenevere údajne 300 tisíc eur tak, že z účtov klientov banky, si ich niekto z interných zamestnancov mal previesť do vlastného vrecka bez toho, aby to centrála mohla odhaliť.

Z prostredia polície prenikajú informácie ktoré naznačujú to, že kriminálka zatiaľ vyšetruje spreneveru 120 tisíc eur, ktoré zmizli z účtov.

Samotná banka vyšetruje riadiacich pracovníkov, prípad oznámila polícii. "Kriminálna polícia v Trebišove už začala trestné stíhanie pre zločin sprenevery," uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mesárová.

Samotná banka sa k prípadu vyjadruje stroho. "V súvislosti s konaním zamestnancov pobočky Trebišov podala OTP Banka trestné oznámenie. S ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme poskytovať ďalšie vyjadrenia," uviedla hovorkyňa OTP Banky Katarína Gajdošíková.

Sprenevera aj v 2013

Samotná banka má už na krku spreneveru peňazí z vkladov klientov ešte z minulého roka.Polícia obvinila zo sprenevery šéfku ich pobočky vo Svidníku. "Ide o staršiu záležitosť, ktorá je naďalej predmetom vyšetrovania," uviedla Gajdošíková.

kto zo zamestnancov z pobočky v Trebišove má prsty v aktuálnom kšefte, polícia zatiaľ ešte povedať nevie. Či sa o stav v tejto banke zaujíma aj Národná Banka Slovenska, NBS zodpovie v najbližších dňoch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy