Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otec znásilnenej vzal spravodlivosť do vlastných rúk, páchateľa umučil
Zdielať na
Krimi

Otec znásilnenej vzal spravodlivosť do vlastných rúk, páchateľa umučil

Zdroj: Reprofoto/Focus

NAÍ DILLÍ / Páchateľ, ktorý v Indii znásilnil len štrnásťročné dievča, sa chválil tým, že má kontakty na polícií a tak sa trestu vyhne. Spravodlivosť vzal do vlastných rúk otec obete. Pozval muža k sebe domov, kde ho mučil, kým nezomrel.

Muž ležal nehybne vzadu na dvore. Na krku mal modriny a jeho genitálie boli spálené. Pomôcť sa mu už nedalo. Takto vyzerala pomsta otca znásilnenej, píše nemecký Focus.

V Indii sú znásilnenia na dennom poriadku. Častokrát s fatálnymi následkami.

Otec pozval páchateľa len na susedskú večeru, tá však skončila brutálnou vraždou. Jamil Gupta si namiesto jedla pripravil pre Omkara Singha žeravé kliešte.

Najskôr suseda škrtil, kým neupadol do bezvedomia, až potom naňho použil domáce náradie. "Keď som na ňom prvýkrát zabral čeľusťami klieští, vrieskal. Druhýkrát sa už len zachvel. Keď som to urobil tretíkrát, ani sa nepohol. Bol mŕtvy, hoci som ho nechcel zabiť," povedal Jamil polícii.

Keď sa Singh nehýbal, Gupta išiel na najbližšiu policajnú stanicu, kde sa prihlásil. Úradníci s ním následne spísali zápisnicu o všetkých detailoch, ktoré smrti Singha predchádzali.  

Bál sa o dcéru

Omkar Singh žil len neďaleko. Pracoval ako dodávateľ liekov. Zásoboval nimi aj Jamila Guptu a jeho štrnásťročnú dcéru. Jedného dňa, keď bolo dievča samé doma, prišiel a znásilnil ju.

Obeť sa zverila svojmu otcovi, ktorý ale nechcel ísť na políciu. Obával sa, že rodina a susedia by začali dcéru odmietať. Okrem toho sa páchateľ netajil tým, že má na polícii dobré kontakty. Preto sa neobával, že by za svoj čin musel zaplatiť.

Jamil Gupta uviedol, že nevidel žiadne iné východisko ako vziať potrestanie Sighna do vlastných rúk. Tak pripravil svoj vlastný plán pomsty. Teraz čelí obvineniu z vraždy.

V priebehu vyšetrovania, počas lekárskej prehliadky dcéry sa navyše zistilo, že po znásilnení ostala tehotná.

V Indii takýto prípad lynčovania nie je ojedinelý.V predošlých mesiacoch došlo k niekoľkým prípadom znásilnenia alebo pokusov, po ktorých páchateľov potrestali príbuzní alebo svedkovia.  

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy