Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Martinčan znásilnil vlastnú dcéru, roky sa ukrýva v Thajsku
Zdielať na

Martinčan znásilnil vlastnú dcéru, roky sa ukrýva v Thajsku

BANGKOK, BRATISLAVA / Otec z Martina sexuálne zneužíval vlastnú dcéru a keď mala 14 rokov, znásilnil ju. Za ohavnosti už mal pykať vo väzení, miesto toho si užíval exotiku v Thajsku. Až doteraz. Jozefa Polonca tam po dvoch rokoch na úteku vypátral Interpol.

Vo väzení mal stráviť 13,5 roka

Na thajskom ostrove Phuket zatkli Slováka Adriána Valkoviča, ktorý pod prezývkou Alex pracoval pre vplyvného narkobaróna a sám popri tom obchodoval s metamfetaínom. Stalo sa tak vlani.

Tentoraz v exotickej destinácii, kde žije aj pomerne početná slovenská komunita, vypátrali síce oveľa menšiu rybu, no s nechutnou minulosťou. Jozef Polonec nie je žiadne mafiánske eso, vlastnej dcére však stihol zničiť život.

"Okresný súd v Martine v roku 2011 uznal obžalovaného Jozefa P. za vinného zo zločinu sexuálneho zneužívania a zo znásilnenia a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 13 rokov a 6 mesiacov," potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.

S odvolaním nepochodil ani na krajskom súde. Miesto väzenia však nastúpil na palubu lietadla a zamieril do Thajska. Tam ho vypátrali po necelých dvoch rokoch. "Lokalizácia a zadržanie bolo v spolupráci s thajskou políciou a Interpolom. Operácia trvala asi tri týždne," hovorí hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Jozefa usvedčil vodičský preukaz

48-ročný Slovák sa pokúšal zatajiť svoju identitu, nakoniec sa sám priznal a usvedčil ho aj jeho vodičský preukaz. "Tvrdil, že sa volá John, nakoniec sa ho podarilo rozpoznať podľa znakov na tvári," doplnila Dobiášová.

"Ministerstvo spravodlivosti má o danej osobe spis, pretože bol na ňu vydaný medzinárodný zatykač, zatiaľ však informácie o jej zadržaní nemáme," doplnila hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová.

Jozef Polonec je momentálne vo väzbe v Bangkoku a bude závisieť len od tamojšieho sudcu, či ho na Slovensko vydajú. Veľa samozrejme závisí aj od šikovnosti našich úradníkov. "S Thajskom zmluvu o vydávaní nemáme,  vydávanie sa robí na základe reciprocity," dodala Donevová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy