Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Havaroval školský autobus v Sečovciach. Zranili sa i deti
Zdielať na

Havaroval školský autobus v Sečovciach. Zranili sa i deti

SEČOVCE / Školský autobus plný detí sa zrazil s nákladným autom. K nehode došlo v meste Sešovce (okres Trebišov) na východe Slovenska. Na miesto okamžite leteli sanitky a hasiči. Ľudia, ktorí sa k havárii zbehli, počuli krik a plač cestujúcich.

V autobuse bolo v čase nehody šesťdesiat detí. "Bol ich plný autobus," priznáva šofér.

Pri náraze sa poškodila celá predná časť. Cestujúci v ňom nielen sedeli, ale aj stáli v uličke. Na podlahe zostali po nehode krvavé stopy.

Na miesto nešťastia prišli zranených ratovať záchranári z celého okolia. "Zasahovali tri posádky záchranárov, ktoré ošetrili päť ľudí. Z toho dve boli deti. Väčšinou išlo o poranenia hlavy," uviedol Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Rozhodne smerovka

Troch museli s vážnejšími zraneniami previezť do najbližšej nemocnice. "Zvyšných ešte vyšetrujeme. Nateraz sú ale všetci v stabilizovanom stave," dodal Tomáš Kráľ, hovorca nemocnice v Trebišove.

K zrážke autobusu s nákladiakom došlo priamo v strede križovatky. Nehodou sa už zaoberá polícia. Príčinou bolo určite nedanie prednosti v jazde. O vinnom šoférovi rozhodne jediná smerovka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy