Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladík zrazil dieťa, z miesta nehody ušiel
Zdielať na

Mladík zrazil dieťa, z miesta nehody ušiel

SNINA / Opitý vodič zrazil v utorok popoludní v Snine štvorročné dievčatko a z miesta nehody ušiel. Otec malej Romanky stál na druhej strane cesty a nešťastie videl. Dieťa previezla záchranka do nemocnice na pozorovanie. Na mladého šoféra sú miestni nahnevaní a svoju zlosť si vybíjali na jeho aute.

Keď Romanka vybehla na cestu, otec na ňu zavolal, no ona zostala nehybne stáť, opisujú nehodu očití svedkovia. Dieťa po náraze odhodilo na zem.

"Tadiaľto nemá čo ísť tak rýchlo autom," hromží svedok nehody.

Okamžite mu zavolali záchranku. "Dieťa bolo pri vedomí a bez viditeľných fyzických poranení. Posádka ho predsa len previezla do nemocnice na pozorovanie, aby sa vylúčili prípadné komplikácie," uviedla Alena Lacyková-Kŕčová, hovorkyňa záchrannej skupiny.

Šofér po nehody z miesta ihneď ušiel. "Neutiekol síce hneď, lebo zastavil, ale neposkytol prvú pomoc, nasadol len do auta a odišiel," opisuje svedok.

Rýchlo ho lapili

Policajtom stačilo len pár minút, kým ho našli a predviedli na oddelenie. "U vodiča vykonali dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom," uviedla Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

V Krvi mal viac ako 1,6 promile. Dvadsaťšesťročný mladík navyše šoféroval bez vodičského oprávnenia.

"Začalo sa trestné stíhanie a súčasne sa vznieslo obvinenie z prečinu ohrozenia od vplyvom návykovej látky," dodala Migaľová.

Sninčanovi hrozí zákaz viesť všetky motorové vozidlá. Ten môže trvať aj niekoľko rovkov. Navyše mu hrozí aj väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy