Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Galante horela lakovňa, hasiči bojovali s plameňmi
Zdielať na
Krimi

V Galante horela lakovňa, hasiči bojovali s plameňmi

GALANTA / V nedeľu krátko po 16:00 vypukol v galantskej lakovni požiar. Zachvtátil celú budovu, na mieste sa nachádzalo 24 požiarnikov.

Požiar vznikol v lakovni krátko po 16:00. Zakrátko bola v plameňoch celá budova. Požiar vypukol v lakovni na výrobu televízorov. Stúpajúci hustý, štipľavý dym bolo vidieť zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

Zamestnancov evakuovali

Krátko po oznámení dorazili na miesto hasiči z viacerých okresov - Trnavy, Serede, Galanty, Šale a z Dunajskej Stredy. "Momentálne je nasadených 32 príslušníkov hasičského a záchranného zboru a 14 kusov techniky," informuje riaditeľ OR HaZZ Zoltán Tánczos.

Práve v priestore, kde požiar vypukol, nanašťastie nenachádzali žiadni zamestnanci. Tí však boli v inej časti budovy, ako aj v areáli firmy. Podľa dostupných informácií sa nikomu nič nestalo. Všetci museli priestor urýchlene opustiť.

Príčina nejasná

"Vzhľadom na rozsah požiaru a silného zadymenia sme museli vykonať evakuáciu osôb," dodáva Tánczos. "Polícia spolupracovala na evakuácii osôb v podniku. Zabezpečujeme prejazdnosť ciest pre hasičské autá a dohliadame, aby sa do blízkosti nedostali nepovolané osoby," tvrdí hovorkyňa policajného Zboru Martina Kredatusová.
 
Hasiči postupovali najprv z vonku a hasili cez vetracie šachty. Čo bolo príčinou požiaru zatiaľ nieje jasné, keďže budova ešte aj v týchto chvíľach stále horí. S plameňmi budú zrejme bojovať až do noci.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy