Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri Malackách po nehode uhorel vodič auta
Zdielať na

Pri Malackách po nehode uhorel vodič auta

MALACKY/ZOHOR / Mikrospánok, technická porucha či nepozornosť. To sú možné príčiny štvrtkovej tragickej dopravnej nehody, pri ktorej ráno vyhasol ďalší ľudský život. Zrážka kamiónu a auta sa odohrala medzi Lozornom a Malackami. Zakliesnený vodič v osobnom aute zhorel.

Nehoda sa stala na rovnom cestnom úseku a predná časť kamiónu zostala úplne zdemolovaná. Osobné auto po zrážke skončilo v priekope, kde začalo horieť.

Vodič zostal vo voze zakliesnený, hasiči mu už nedokázali pomôcť. "Havarijný dej bol natoľko masívny, že došlo k poškodeniu konštrukcie vozidla. Je dôvodné sa domnievať, že došlo aj k poškodeniu hnacích agregátov, tým pádom aj prívodu paliva. To všetko mohlo mať za následok vznik požiaru," uviedol veliteľ zásahu Pavol Mikulášek.

Policajti na mieste vypočuli vodiča kamiónu. Dychová skúška u neho alkohol vylúčila. Vodič kamiónu uviedol, že osobné auto z ničoho nič vošlo do jeho jazdného pruhu. Zrážke nedokázal zabrániť.

"Materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na oboch vozidlách zhruba na päť tisíc eur," uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Karina Považanová.

Osobné auto Toyota malo podľa našich informácií bratislavskú poznávaciu značku a registrované bolo na dvadsaťpäťročného Petra. Či práve on sedel v aute a následne v ňom zhorel, s istotou potvrdia až testy DNA. "Poverený príslušník policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Považanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy