Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Marihuanové pole rástlo v kukurici, díleri sa oň vzorne starali
Zdielať na

Marihuanové pole rástlo v kukurici, díleri sa oň vzorne starali

PRIEVIDZA / Prievidzskí kriminalisti objavili v poli medzi obcami Dolné Vestenice a Hradište obrovské množstvo marihuany. Neznámi páchatelia ju posadilo rovno v kukurici. Pravidelne sa o ňu starali, okopávali ju a zavlažovali. Priestor navyše neustále monitorovali fotopascami. Zasiahli však policajti a marihuanu pozbierali. Teraz pátrajú po páchateľoch.

Obrovské množstvo marihuany, na ktorú sa neznámi díleri tešili, skončilo v rukách polície.

Páchatelia drogu zasadili pritom priamo v kukurici a ukážkovo sa o ňu starali. Nikto okrem dílerov netušil, že v poli rastie marihuana.

"V kukuričnom poli doposiaľ neznámy páchateľ pestoval zelenú rastlinu marihuany v piatich radoch dlhých dvadsaťpäť metrov," dodala policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Vodu pumpovali zo sudov

Pre rastliny vymysleli dokonca i zavlažovací systém. Vodu nosili v sudoch, z ktorých ju pumpovali rovno pod korene.

"Niektoré rastliny boli vysoké viac ako dva metre a ich váha v surovom stave bola dvesto kilogramov," skonštatovala Antalová.

Družstevníci, ktorým pole patrí, pritom o rastline vôbec netušili. "Nevedel som, že tam také niečo je. Do kukurice nemám dôvod chodiť. Len som čakal, kým vyrastie," povedal poľnohospodár Milan Švec.

Fotopasce na stĺpoch

Marihuanu zaregistrovali až keď začali kosiť kukuricu. "Videl som niečo zelené. Kombajnistovi som kázal, aby to nekosil, aby nezapchal stroj. Medzičasom prišli policajti," dodal Švec.

Pole díleri neustále monitorovali. Na stĺpy namontovali fotopasce. "Prievidzkí kriminalisti momentálne analyzujú zábery z fotopasce," uviedla Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy