Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodeji vykradli zlatníctvo pred očami predavačky
Zdielať na

Zlodeji vykradli zlatníctvo pred očami predavačky

ŠAHY / Zlatníctvo v Šahách pripravili zlodeji z Rumunska o takmer 4 tisíc eur. Stalo sa to dopoludnia a muž so ženou doplietli predavačku naozaj sofistikovaným spôsobom. Šperky ukradli pred ňou bez toho, aby si to všimla. Všetko ale zachytili kamery.

Dvojica vyzerala seriózne, v obchode si šperky ako aj hodinky vyberala desiatky minút. Nič nenaznačovalo tomu, že sem prišla kradnúť. "Si skúšali, aby im teda aj sedeli. Nielen tak na blink, že čo je najhrubšie, to zoberieme," opisuje predavačka.

Veci si dali zabaliť

Rumunsky hovoriacej žene a mužovi neprekážalo  ani to, že sa premávali pred kamerami, ktoré si určite všimli. "Vystupovali ako pár, boli upravení, mali na sebe zlato," tvrdí predavačka.

Veci, ktoré sa im zapáčili, si dali zabaliť do ozdobných škatuliek a aj do papierových tašiek. Zabalené šperky boli položené na pulte, muž vytiahol peniaze a predavačka išla k pokladni, aby eurá zrátala.  

Papierové tašky

"Ten muž odpútal moju pozornosť tým, že som prerátala veľa peňazí, tú ženu som si nevšímala," pokračuje predavačka. Žena medzitým vyťahovala z tašiek šperky a kradla ich.  Nič si nevšimla nielen predavačka, ale dokonca ani zákazníčka, ktorá stále vedľa dvojice.

Keďže muž so ženou nemali dostatok peňazí, vyhovorili sa, že ich idú vybrať do bankomatu. Už pár minút po ich odchode predavačka zistila, že ju okradli. Papierové tašky síce na pulte zostali, ale boli prázdne. Polícia po páchateľoch pátra, ak by ste ich spoznali, zavolajte na číslo 158. "Krádežou vznikla škoda 3 700 eur," informuje hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy