Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zlodej chcel šperky, majiteľ obchodu mu nič nedaroval
Zdielať na

Zlodej chcel šperky, majiteľ obchodu mu nič nedaroval

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Zlodejovi nevyšiel lup v Novom Meste nad Váhom. Muž chcel predavačke vyšklbnúť zlato za 40 000 €, do cesty sa mu však postavil odvážny majiíteľ.

Súboj o zlato

Neznámy maskovaný muž vtrhol do zlatníctva krátko pred záverečnou. Páchateľ si to namieril priamo k zamestnankyni, ktorá práve schovávala šperky do trezoru. Začal sa súboj o zlato. "Otvorili sa dvere, v tom vbehol muž. Troma skokmi bol pri predavačke, mal na hlave kuklu a snažil sa jej vytrhnúť platá z ruky. Nevydal zo seba hláska," hovorí majiteľka zlatníctva.

Zlodej si podľa všetkého nevšimol, že v kúte predajne stojí majiteľ a už vôbec netušil, že ten si bude svoje zlato brániť. Odvážny muž lupičovi v poslednej chvíli skrížil cestu. "Snažil sa mu chytiť ruky, lebo nevedel či má nôž alebo zbraň," dodáva majiteľka zlatníctva.

Odvážny majiteľ krádeži zabránil

"V predajni sa celkovo pokúsil odcudziť osem kusov plát so šperkami, ktoré dávala predavačka do trezoru, čo sa mu však nepodarilo," uviedol hovorca KR PZ v Trenčíne Pavol Kudlička. "Vďaka manželovi, ktorý s ním zápasil nestihol nič zobrať," dodáva majiteľka zlatníctva.

Zlodej vybehol zo zlatníctva naprázdno. Na úteku odhodil čiernu tašku aj kuklu, ktorou si kryl tvár. "Manžel vedel, že ho nedobehne, lebo bol v šlapkách," hovorí majiteľka zlatníctva. Ak sa polícii zlodeja podarí vypátrať, hrozí mu až 10 rokov za mrežami.

Streľba v Bratislave

Nie vždy sa prepad končí bez zranení a bez poškodenia majetku. Naposledy pri prepade zlatníctva v Bratislave, zomrel jeho majiteľ. Na Obchodnej ulici dokonca padlo aj niekoľko výstrelov. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy