Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Škole v Lučenci zmizli tri tony zemiakov
Zdielať na

Škole v Lučenci zmizli tri tony zemiakov

LUČENEC / Neznámi zlodeji sa museli poriadne zapotiť. Z priestorov bývalej jedálne v Lučenci zmizli stovky kilogramov zemiakov. Patrili strednej hotelovej škole, kuchárky z nich varili študentom obedy.

Brali si ako z vlastného...

Zlodeji si zo zemiakov brali ako zo svojho a do miestnosti chodili malým okienkom. Odniesli si tri tony zemiakom. Podozrivé osoby si v pondelok niekto všimol a ohlásil ich na mestskej polícii. "Občan oznamoval, že vidí dve osoby s vozíkom na ktorom majú naložené zemiaky a bolo mu to podozrivé," uviedol náčelník mestskej polície v Lučenci Ján Tuček.

Mestskí policajti na mieste naozaj našli muža a ženu, vyzvali ich aby ostali stáť. "Žena na základe výzvy ostala na mieste a muž začal utekať. Naša hliadka ho prenasledovala a podarilo sa ho zadržať," hovorí náčelník lučeneckej mestskej polície.

Tibor a Zuzana tvrdia, že vrecia našli

Prípad potom prevzali štátni policajti, ktorí na mieste zaisťovali stopy a dôkazy. "V súvislosti s krádežou už bolo začaté trestné stíhanie a v súčasnosti v danej veci prebieha dokazovanie," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Vašková.

Zatiaľ nikoho neobvinili. Tibor (56) a Ľubica (29) totiž svorne tvrdili, že niekoľko vriec zemiakov našli. "Videl som tie zemiaky, pozerám, čo to vyhodili alebo čo? Pozerám, schopné sú. Tak ideme domov, zobereme káričku a zoberieme domov. Ale potom prišli polícia," hovorí Tibor.

Zatiaľ teda nie je jasné, kto včera ukradol 10 vriec, a kto vynosil ďalších niekoľko stoviek kilogramov. Všetko bude závisieť od vyšetrovania a od stôp, ktoré policajti na mieste zaistili. Strednej škole vznikla škoda vo výške viac ako 1 000 eur. V pivnici by zlodeji v tejto chvíli nenašli ani kilo zemiakov. Vedenie školy už totiž našlo iné skladové priestory.

V septembri zadržali kežmarskí policajti v obci Rakúsy (okr. Kežmarok) skupinu takmer 40-ich zlodejov. Na poli pri obci zbierali zemiaky aj napriek zákazu majiteľa. Nepomohli im žiadne výhovorky. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy