Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Policajti urobili hanbu kolegom, dostali trest!
Zdielať na

Policajti urobili hanbu kolegom, dostali trest!

BRATISLAVA / Dvaja bratislavskí policajti urobili svojim kolegom po celom Slovensku riadnu hanbu a trest ich neminul. Reč je o prípade istého zlodeja, ktorý v mäsiarni v Petržalke kradol mäso.

Polícia najprv krádež nepotvrdila

Kauza začala úplne nevinne. Policajti sa mali vyjadriť k prípadu krádeže jelenieho mäsa v bratislavskej Petržalke. Tu nastal ale problém. I keď krádež bola zaznamenaná na bezpečnostnej kamere, podľa hovorcu polície mäso ukradnuté nebolo.

"V danom prípade sme uvedené oznámenie preverili, nejednalo sa však ani o trestný čin ani o priestupok," povedal bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

Zlom nastal až vtedy, keď JOJka odvysielala zábery, na ktorých bolo jasne vidieť, ako muž kradne a uteká z predajne. Policajti vydali k prípadu nové stanovisko. "V predmetnej veci sme začali objasňovanie priestupku proti majetku," dodal Szeiff.

To ale nebolo všetko. Podľa našich informácií si dvoch policajtov, ktorí krádež v mäsiarstve preverovali, zavolal k sebe ich nadriadený na koberček. Ten následne prišiel k záveru, že vyšetrovatelia si svoju prácu neurobili poriadne. 

"Nadriadený s disciplinárnou právomocou postup dotknutých policajtov objektívne preveril a v zákonom stanovenej 30-dňovej lehote uložil dotknutým policajtom disciplinárne opatrenie - zníženie platu," povedal Szeiff. 

Zlodeja napokon policajti chytili

O koľko sa daným policajtom plat zníži, sme sa už nedozvedeli. Podľa zákona ale mohli potrestaní prísť až o 15 percent platu a to až na tri mesiace. Policajti taktiež napravili i to, keď zamestnanci mäsiarstva zlodeja zadržali a kvôli už spomínanej chybe dvoch policajtov mohol beztrestne odísť. "Podozrivá osoba bola k podaniu vysvetlenia už vypočutá," dodal Szeiff.

Kvôli výške škody bude zlodejovi hroziť maximálne pokuta. Policajti zdôraznili, že tento prípad pochybenia rozhodne nie je bežnou praxou a že nešlo o chybu polície ako celku, ale o zlyhanie jednotlivca.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy