Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prepad na Obchodnej ulici v Bratislave. Strelca strážia policajti
Zdielať na

Prepad na Obchodnej ulici v Bratislave. Strelca strážia policajti

BRATISLAVA / Mimoriadne tragicky sa skončila utorková lúpež v zlatníctve v Bratislave. Páchateľ samopalom rozstrieľal 66-ročného majiteľa zlatníctva pôvodom z Arménska. Pri lúpeži vážne postrelil aj zlatníkovú manželku.

Rozstrieľal mu ruku a nohu

Zlatníka Tagvora priamo v zlatníctve na Obchodnej ulici oživovali záchranári takmer hodinu. Márne. 66-ročný muž pôvodom z Arménska na mieste vykrvácal. Strelec mu pri lúpeži včera podvečer samopalom rozstrieľal ruku a nohu.

Ľudia z okolia ho poznali ako slušného podnikateľa, no údajne mal okrem predaja a opravy šperkov požičiavať aj peniaze. Lupič pri svojom prepade vážne zranil aj zlatníkovu manželku. 63-ročnú Rozáliu v noci operovali v nemocnici na Antolskej ulici. Mala strelné poranenie v bedrovej časti a na predkolení. Momentálne je žena v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života.

Chcel ho odzbrojiť?

Podľa našich zistení mal strieľať zo samopalu 52-ročný Ján z Nového Mesta nad Váhom. Toho policajná eskorta previezla do nemocnice na Kramároch, kde je hospitalizovaný a policajti ho strážia. Pravdepodobný páchateľ mal otvorenú ranu predkolenia, zranil sa po konflikte v zlatníctve.

Nikto presne nevie povedať, čo sa presne v zlatníctve odohralo, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa zlatník pokúsil páchateľa odzbrojiť a ten neváhal strieľať zo samopalu. VIAC TU.

Pomôžte polícii

Po Obchodnej ulici asi hodinu v utorok podvečer nepremávali električky, krvavú drámu sledovali v priamom prenose desiatky ľudí, ktorí sa v špičke vracali z práce domov, prípadne tu nakupovali. Polícia ešte oficiálne neuviedla, či bol páchateľ sám alebo dvaja, ani to, ako bude prípad klasifikovať - či pôjde o lúpež alebo vraždu. 

"V tejto súvislosti žiadame prípadných svedkov, aby sa prihlásili na polícii a svojimi výpoveďami prispeli k náležitému objasneniu toho skutku. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k objasneniu tohto činu, oznámte na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," informuje policajná hovorkyňa Karina Považanová.

V súčasnosti obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní 10 až 15 rokov.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy