Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prepadli zlatníctvo v Bratislave, majiteľ ponúka vysokú odmenu
Zdielať na

Prepadli zlatníctvo v Bratislave, majiteľ ponúka vysokú odmenu

BRATISLAVA / Zo zlatníctva na Obchodnej ulici v Bratislave si zlodeji vo štvrtok odniesli šperky za dvestotisíc. Podľa okradnutého majiteľa, jeho predajňu museli zlodeji veľmi dobre poznať. Zlatník ponúka za akékoľvek informácie vysokú finančnú odmenu.

Páchatelia vošli do predajne uprostred frekventovanej ulice pravdepodobne v noci. Nepoužili však hlavné dvere, ale prekonali bočné, ťažké železné dvere. Z pod pultu vytiahli asi deväť plátov so šperkami a všetko zobrali. Ukradli aj šperky, ktoré boli voľne položené za priehradkou a odišli.

"Do priestorov predajne vošiel neznámy páchateľ násilím v dosiaľ nezistenom čase," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

"Všetko zobrali. Hodnota šperkov bola asi dvestotisíc a viac," hovorí nešťastný majiteľ.

Polícia zatiaľ pracuje s verziou, že by malo ísť o jedného zlodeja. No podľa majiteľa zlatníctva, nepracoval sám. Museli byť minimálne dvaja. Sám by totiž neprekonal ťažké dvere, neodpojil bezpečnostný systém a tiež by nemal čas šperky jednotlivo vyťahovať z plátov. Dokonca má aj podozrenie.

Ponúka aj nemalú finančnú odmenu, a to aj za akékoľvek informácie, ktoré by pomohli k vypátraniu zlodeja. "Ponúkam tridsaťtisíc hneď na ruku," hovorí.

Do tretice všetko dobré?

Obchodník, a medzi zlatníkmi uznávaný odborník, prišiel z Chorvátska na Slovensko pred dvadsiatimi rokmi a odvtedy sa venuje len šperkom. Jeho nenápadné zlatníctvo prepadli zlodeji už trikrát. Prvý pokus im nevyšiel a pri druhom sa na zlodeja vrhol.

"Stalo sa to na obed. S jedným som sa bil a druhý raboval. Keď vybehli von jedného som chytil a zadržali ho policajti," spomína majiteľ.

K najnovšiemu prepadu prišlo tentoraz v nočných hodinách.  Preto prosí, ak by si niekto všimol niečo podozrivé, aby kontaktoval políciu. Je pravdepodobné, že ukradnutý tovar budú chcieť niekde speňažiť a teda ho môžu aj vo veľkom ponúkať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy