Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena (22) ukrývala mŕtve dieťa dva mesiace v latríne
Zdielať na

Žena (22) ukrývala mŕtve dieťa dva mesiace v latríne

MIKOLÓW / Ťažká finančná situácia, promiskuitný život a strata partnera pravdepodobne prinútili dvadsaťdvaročnú ženu, aby sa rozhodla pre brutálny čin. Svoje práve narodené dieťa zadusila a hodila do latríny.

Tento otrasný prípad sa stal v poľskom meste Mikolów. Dvadsaťdvaročná mladá žena svoje dieťa zadusila a vložila do plastovej nádoby. Tú potom schovala v drevenej latríne vedľa maštale. 

Dva mesiace v latríne

Ukrývala ho tam niekoľko týždňov. "Držala ho tam cez dva mesiace, v zberníku na fekálie a výkaly. Malé dieťa bolo ukryté v plastovom kýbli od farby," uviedol hovorca miestnej polície Roman Wieczorek.

Políciu upozornili susedia. Tým sa totiž nezdalo, že žena porodila, no dieťa záhadne zmizlo. "Polícia matku zadržala," dodal Wieczorek.

Zlá finančná situácia

Mladá žena sa počas výsluchu k činu priznala. Polícii stále nevie, kto je otcom dieťaťa. "Z informácií od páchateľky môžeme konštatovať, že takých osôb môže byť viac," dodal hovorca polície.

Dôvod prečo žena dieťa zabila, nepovedala. Jednou z verzií je aj zlá finančná situácia. "Aneta K. je obvinená zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy, nakoľko v čase páchania skutku netrpela popôrodnou depresiou a bola si svojho konania veľmi dobre vedomá. Hrozí jej 25-ročný trest až doživotie," píše sa vo vyjadrení Okresnej prokuratúry v Mikolowie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy