Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Utopenec z Bratislavy mal zviazané ruky, v ruksaku kamene
Zdielať na

Utopenec z Bratislavy mal zviazané ruky, v ruksaku kamene

BRATISLAVA / Pri jazere v lokalite Lieskovec našli v sobotu večer nehybné telo neznámeho muža. Značne rozložené telo sa nachádzalo v tŕstí vo vode niekoľko dní. Nové informácie o prípade potvrdzujú, že nešlo o utopenie.

Nález ohlásili na linke 158 okoloidúci, ktorí našli telo. Polícia miesto v katastri Podunajských Biskupíc na okraji Bratislavy zaistila. Privolaný lekár nariadil vykonanie pitvy. A vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin zabitia.

Analýza DNA

"V súvislosti s nálezom muža bez známok života prebieha v súčasnosti analýza odobraných vzoriek DNA," uviedol hovorca prezídia polície Michal Szeiff.

Telo neznámeho muža putovalo na patológiu v značnom štádiu rozkladu. Podľa nášho zdroja mohlo ležať vo vode a rákosí aj viac ako desať dní. To, že nešlo o nešťastnú náhodu, nasvedčuje podľa našich informácií viacero faktorov. Polícia to však nepotvrdila. "Bližšie informácie nie je možno vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie poskytnúť," dodal Szeiff.

Kamene v ruksaku

Utopený mal podľa nášho zdroja zviazané ruky. Tie si však s najväčšou pravdepodobnosťou zaviazal sám. Okrem toho mal mať na tele ruksak, naložený kameňmi, ktoré mali udržať telo pod hladinou. Polícia musí teraz tieto závery preveriť. Najprv ale potrebuje zistiť totožnosť mŕtvoly.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy