Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na slovensko-poľskej hranici našli mŕtveho chlapca (†16)
Zdielať na

Na slovensko-poľskej hranici našli mŕtveho chlapca (†16)

LYSÁ POĽANA / Slovensko-poľská hranica sa v pondelok stala miestom tragédie. Na ceste pri Lysej Poľane našli lesníci pohodené mŕtve telo šestnásťročného chlapca. Stratil sa počas nedeľných osláv, jeho rodina zmiznutie nenahlásila.

Mladík sa v nedeľu večer vybral na folklórny festival do pohraničnej obce Brzezina. Odvtedy o ňom nikto nepočul. Jeho zmiznutie nikto nenahlásil. V pondelok ráno našli lesníci cestou do práce nehybné telo.

"Na mieste ho našli naši pracovníci. Môžu sa tam pohybovať iba pracovníci parku a drevorubači," uviedol strážca národného parku Adam Wlazlo.

Úder do hlavy

Telo chlapca našli neďaleko hlavnej cesty smerom na turistický chodník. Podľa našich informácií mal na hlave stopy po údere tupým predmetom. Na miesto prišli okamžite vyšetrovatelia. Mladík mal pri sebe iba mobilný telefón, vďaka ktorému sa podarilo určiť jeho totožnosť.

"Potvrdzujeme, že ide o mladého obyvateľa z podtatranskej oblasti, v tejto chvíli ale nemôžeme pre prebiehajúce vyšetrovanie poskytnúť ďalšie informácie," uviedol hovorca polície v Zakopanom Tomasz Rowiński.

Polícia pracuje s verziou vraždy

Polícia pracuje aj s verziou, že mohlo ísť o vraždu. Mladíka pravdepodobne niekto nasilu vtiahol do auta, kde ho omráčil a vyhodil ho v spomínanom mieste. Mladý chlapec pritom cez leto brigádoval ako pohonič. Jeho kamaráti ho opisujú ako nekonfliktného. "Vždy sa smial, mal prezývku smieško. Bol to úžasný človek," hovorí kamarát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy