Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kramný je v Egypte nevinný, Česi ho stále držia za mrežami
Zdielať na

Kramný je v Egypte nevinný, Česi ho stále držia za mrežami

PRAHA / Prípad smrti Moniky a Kláry Kramných je uzavretý. Vyhlásili to úrady v Egypte. Podľa nich je Kramný nevinný, českých vyšetrovateľov to ale nezaujíma. Držia ho vo väzbe a trvajú na tom, že manželku a dcérku zabil elektrickým prúdom.

Česká polícia chce Kramného postaviť pred súd za vraždu, pretože podľa nej svoju manželku a dcéru zabil elektrickým prúdom. V záverečnej správe sa o tom vôbec nehovorí.

V Egypte nevinný

Máme dve mŕtve telá, ale to je všetko. Prípad je uzavretý. To sú výsledky vyšetrovania egyptskej polície. To sú výsledky vyšetrovania egyptskej polície.

"Pán Kramný nebol z ničoho obžalovaný. Zomreli na otravu jedom, ale nevie sa ako. O smrti elektrinou sa vôbec nehovorí," dodal právnik.

Podľa egyptskej polície, ktorá bola na mieste ako prvá a jediná, Kramný je nevinný. Podľa českej polície, ktorá v osudovej izbe nikdy nebola, Kramný obe zavraždil elektrickým prúdom.

Väzba kvôli úteku

Podozrivý muž sa od februára nachádza za mrežami väzobnej väznice. "Z dôvodnej obavy z jeho možného útoku a z možného ovplyvňovania svedkov," uviedol štátny zástupca Vít Legerský.

"Väzobné dôvody nie sú. Preto chcem, aby sa na to pozrel ústavný súd. Pokiaľ povie, že tam sú, "sklapneme kufre" a budeme bojovať ďalej," uviedla advokátka Petra Kramného Jana Rejžková.

Nemusia sa držať záverov z Egypta

Podľa právnikov sa české súdy nemusia držať záverov vyšetrovania v Egypte, ale bolo by to ojedinelé. Keďže najdôležitejšie stopy a dôkazy zbierali práve Egypťania. "Určite sa spoliehajú na ich dôkazy a sú sklamaní. Ale nič im nebráni pokračovať v tom," uviedol právnik Jan Černý.

Petr Kramný podľa svojej právničky správu prijal chladne. Nádej na zvrat v prípade dostal už mnohokrát, z väzby sa ale nedostal. "On je raz hore, raz dole. Razu sa prepadá, raz je úplne zmierený," dodala Rejžková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy