Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kramného môže potopiť pitva z Egypta, bola odfláknutá
Zdielať na

Kramného môže potopiť pitva z Egypta, bola odfláknutá

PRAHA/BRATISLAVA / Nové fakty v kauze Kramný. Medzi advokátkou Petra Kramného, ktorý je podozrivý z vraždy manželky a dcéry v Egypte a právničkou rodiny obete to vrie. Každá vychádza z výsledkov inej pitvy. Ich verzie toho, čo sa v Egypte stalo sa tak diametrálne líšia.

Advokátka Petra Kramného Jana Rejžková vychádza z pitvy Egypťanov. V nes sa píš, že žena d dievča mohli zomrieť na dehydratáciu alebo užitie jedu. Tá však podľa štátneho zástupcu Víta Legerského, Kramnému nepomôže.

"Závery egyptskej pitvy, ktorú mal k dispozícii ostravský súd, zamietol sťažnosť obvineného na uvalenie väzby," cituje denník Blesk dozorujúceho štátneho zástupcu Víta Legesrkého.

Pitva mohla byť odfláknutá

Už v minulosti sa hovorilo o tom, že egyptská pitva mohla byť odlfáknutá. Jej závery sú veľmi stručné. Českí patológovia preto urobili ďalšiu pitvu, ktorá podľa advokátky Monikinej rodiny odhaľuje pravú príčinu smrti Moniky a Kláry Kramných.

"Smrť nastala v dôsledku zásahu elektrickým prúdom. Tá smrť nastala v rovnakom momente. Závery úplne jasne dávajú obraz o tom, že obe boli v stopercentnej zdravotnej kondícii," uviedla advokátka rodiny Klára Long Slámová.

Podľa nej sa na tele našli aj konkrétne miesta, ktoré boli zasiahnuté prúdom. Jej verziu potvrdzuje policajný spis a potvrdil to aj Legerský.

Naopak, advokátka Petra Kramného súto verziu odmieta a žiada prepustenie svojho klienta z väzby. "Pre mňa je ten zásah elektirckým prúdom nepravdepodobný a preto som požiadala, aby bol prepustený z väzby a aby trestné stíhanie bolo zastavené," dodáva Rejžková.

Podľa advokátky rodiny Moniky a Kláry je možné akceptovať len repitvu urobenú v Českej republike. "Jediným dôkazom, ktorý je možné použiť v tomto prípade je repitva v Česku. Bola podľa našich zákonov aj podľa európskych štandardov," dodáva Long Slamová.

Spolupráca s Egyptom

Advokátka Kramného sa ale nevzdáva a spolupracuje aj s egyptským právnikom. "Je to môj kolega, s ktorým som naviazala spoluprácu. Nechcem ako obhajoba odhaľovať všetku svoju taktiku," dodáva Rejžková.

Portálu idnes.cz povedala, že má informácie o tom, že v Egypte obvinili dvoch mužov. jedného prepustili, druhý by mal byť stále zadržaný v súvislosti so získaním istého jedu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy