Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Antoška mal guľku v päte, operovali ho v Trenčíne
Zdielať na

Antoška mal guľku v päte, operovali ho v Trenčíne

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Stále sledujeme dianie okolo bývalého kriminalistu Jána Antošku z Liptovského Mikuláša. V utorok večer sme vás informovali o rozsiahlej policajnej akcii, počas ktorej hľadaného expolicajta príslušníci špeciálnych jednotiek zadržali v dome jeho rodičov. Tridsaťjedenročného ozbrojeného Antošku počas zásahu dvakrát postrelili.

Po zásahu mal prestrelenú ruku a zranenú nohu. Keďže dom jeho rodičov bol plný slzotvorného plynu, prvú pomoc mu dávali záchranári na trávniku pred domom. Následne ho previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši na dôkladnejšie ošetrenie.

Obvinenie z vraždy

Lekári po prvotných vyšetreniach zistili, že má v päte guľku. Neoperovali ho však tu ale, ešte v Trenčíne. Pôvodne ho previezli do tunajšej väzenskej nemocnice, no operačný zákrok podstúpil vo fakultnej nemocnici, kde aj zostal hospitalizovaný.

Keď to jeho zdravotný stav dovolí, prevezú ho späť do väzenskej nemocnice. Tu sa zotaví a následne bude čeliť viacerým obvineniam. O väzbe rozhodoval Okresný súd v Žiline. "V súvislosti so zásahom polície proti nebezpečnému ozbrojenému páchateľovi začala vyšetrovateľka KR PZ v Žiline trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a vo veci prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," povedala hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová. Ešte ako policajt sa mal podieľať na ôsmich ozbrojených lúpežných prepadnutiach a 2 krádežiach.

Strieľal po policajtoch

Utekal pred zákonom od septembra minulého roka. Keďže počas toho, ako sa skrýval v podkroví rodičovského domu opakovane strieľal na policajtov a mal tu viacero nelegálne držaných zbraní, počet jeho obvinení sa zrejme ešte zvýši.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy