Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V týchto prípadoch figuroval bývalý policajt Antoška
Zdielať na

V týchto prípadoch figuroval bývalý policajt Antoška

Ján Antoška v policajnom zbore skončil v máji tohto roka. Stalo sa tak po tom, ako vyšlo najavo akým spôsobom si privyrába.

Už keď po Antoškovi policajti pátrali, upozorňovali na to, že je nebezpečný. A nie je sa čomu čudovať. Na svedomí má mať tento muž spolu s kumpánmi až 8 lúpežných prepadnutí so zbraňou a dve krádeže. Mal byť údajne mozgom celej skupiny, ktorá operovala hlavne v okolí Liptovského Mikuláša.

So skupinou lupičov majú napríklad skúsenosť v obci Ludrová neďaleko Ružomberka. Tam Ján Antoška čakal spolu s kumpánmi, až kým okolo prejde poštové auto. To sledovali až k pošte. Keď šofér otvoril dvere, namieril na neho jeden z páchateľov zbraň a chcel peniaze.

Škoda za 112 tisíc

"Som počul iba, davaj, no než som vyšiel von, auto už bolo preč," povedal svedok. "Odcudzili tri kufríky, z miesta potom ušli na dopredu dohodnuté miesto. Spôsobili škodu za 12 tisíc eur," povedala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Zhruba za mesiac sa skupina vydala lúpiť znovu. Tentokrát do obce Pribylina. Ich cieľom sa stala samoobsluha. "Ján Antoška zabezpečil zbraň, ďalší z komplicov ju mal držať v ruke a kričať, že ide o prepad. Všetci si dopredu dohodli plán, príjazdovej cesty aj úniku. Na záver vozidlo, ktoré k prepadu využili, podpálili," pokračuje Dobiášová.

Samoobsluhy

Ďalšie prepadnutie sa odohralo znovu za mesiac. A nechýbal pri ňom ani tentokrát policajt Ján Antoška. Cieľom lupičov bola opäť samoobsluha. "Či to bola nejaká imitácia neviem, ale mal zbraň s tlmičom. Zobrali len papierové peniaze, asi 400 eur a drobné tam predavačka ani nemala," opisuje svedok.

Podarilo sa nám naviac zistiť, že Antoška mal spolu s rôznymi spolupáchateľmi už od roku 2012 vykradnúť i dve pošty. Teraz mu hrozí namiesto sľubnej kariéry aj dlhoročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy