Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V triedičke odpadov našli rozštvrtené telo
Zdielať na

V triedičke odpadov našli rozštvrtené telo

PRAHA / V množstve odpadkov našli zamestnanci spoločnosti na triedenie odpadu rozštvrtené telo ženy. Torzo bez hlavy a dolných končatín. O niekoľko hodín neskôr našli v ďalšej pražskej pobočke aj jej zvyšok.

Torzo ľudského tela mali podľa televízie Prima nájsť pracovníci Kovošrotu v hale na spracovanie plastov a papieru. Tam sa zváža odpad z celej Prahy. Telo bolo ukryté v plastovom sude, tento fakt by mohol pri vyšetrovaní pomôcť.

"Našli ženu na páse. Vzadu sa ešte robí papier. Lisujú sa, čistia a triedia," hovorí zamestnanec firmy.

"Na miesto vyrazili kriminalisti, ktorí miesto nálezu prehľadali a zistili, že sa naozaj jedná o ľudské telo," uviedol hovorca českej polície Ján Daněk.

Trup tela s rukami

Pracovníci firmy našli len časti tela mŕtvej ženy. V odpadkoch sa skrýval trup s rukami bez hlavy a dolných končatín. Je veľmi nepravdepodobné, že išlo o nehodu, pretože lis by nevedel amputovať človeku len niektoré časti tela.

Všetko nasvedčuje tomu, že sa žena stala obeťou brutálnej vraždy. "Kriminalisti okrem iného zisťujú aj to, ako sa telo dostalo do triedičky odpadu, ktorým vozom a z ktorej mestskej časti," dodal policajný hovorca.

V inej triedičke zvyšok tela

Kým dopoludnia stál prípad na mŕtvom bode, popoludní nastal zvrat. Kriminalisti našli v triedičke v mestskej časti Vysočany ďalšie časti ľudského tela. Tentokrát obe dolné končatiny aj hlavu.

Pražská polícia už aj v minulosti riešila a stále rieši ďalšie podobné prípady. V minulom roku našli vo Vltave rozštvrtené ženské telo. Sedem častí bolo jednotlivo zabalené v igelitových vreciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy