Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Osudná pánska jazda. Ľubomír (†45) sa chcel schladiť, no utopil sa
Zdielať na

Osudná pánska jazda. Ľubomír (†45) sa chcel schladiť, no utopil sa

MÔTOVÁ / Vodnú nádrž Môtová pri Zvolene v nedeľu prehľadávali hasiči i policajti. Výlet s partiou kamarátov sa stal osudným pre štyridsaťpäťročného bývalého policajta. Pátrali po ňom aj špeciálne vycvičené psy.

Ľubomír trávil víkend s partiou kamarátov pri vode. Pánska jazda sa skončila tragicky. Ostatní priznali, že si chcel schladiť hlavu. Pohádal sa s manželkou.

"Stanovali na brehu. Telefonoval s manželkou a pohádali sa. Potom si išiel zaplávať," opisuje situáciu svedok.

Nočné kúpanie

Policajti prehľadali brehy. Dokonca prešli aj blízke pohostince. Počas noci nikomu nezavolal. "Muža videli naposledy v nádrži," dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Ráno už bolo jasné, že sa mu večerné kúpanie pod vplyvom alkoholu stalo osudným. Pri pátraní pomáhali aj špeciálne vycvičené psy. Označili približné miesto, kde by sa telo mohlo nachádzať.

"Prúdy mohli telo potiahnuť pár desiatok metrov. Psy určili, kde približne sa nachádza telo," ozrejmil Alexander Berek zo špeciálnej kynologickej záchrannej služby.

Nulová viditeľnosť

Miesto, ktoré psy určili, označili bojkami. Hasiči z Rimavskej Soboty išli pod vodu. Viditeľnosť je zlá a prehľadať len pár metrový okruh trvá dlho.

"Podmienky pod vodou sú náročné. Potápači nevidia ani na desať centimetrov," dodáva Berek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy