Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Liptovskej Mare sa utopil Ján (†55), našiel ho cyklista
Zdielať na

V Liptovskej Mare sa utopil Ján (†55), našiel ho cyklista

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Liptovská Mara má ďalšiu obeť. Tentokrát sa v jej vodách utopil Ján (55) z Demänovej. Vo vode mal podľa dostupných informácií stráviť približne 48 hodín. Našiel ho okoloidúci cyklista.

Telo našiel náhodný cyklista

Liptovská Mara vydala zo svojich útrob ďalšie telo. Torzo muža našiel okoloidúci cyklista a privolal záchranárov. Telo ležalo približne štyri metre od brehu priehrady.

Privolaní hasiči vytiahli telo mŕtveho muža. Mŕtvy mal pri sebe kompletné doklady a v peňaženke hotovosť vo výške 100 €. Jednalo sa o muža vo veku 55 rokov, ktorý pochádzal z Demänovej.

Vo vode bol 48 hodín  

Mŕtvola ležala otočená tvárou nadol, z vody trčala nad hladinu len časť chrbta a hlavy. Po oznámení dorazili k brehu priehrady neďaleko Palúdzkej záchranári, policajti aj hasiči, ktorí mŕtveho muža vytiahli na breh. Lekár mohol už len skonštatovať smrť.

"Telo bolo neporušené, nepredpokladám, že bolo viac ako 48 hodín v tej vode.Mal peňaženku s finančným obnosom, boli tam kompletné doklady, preukaz, kartička poistenca," uviedol obhliadajúci lekár Vlastimil Kapcát.

Smrť nebola zavinená cudzou osobou

Lekár, ktorý bol privolaný na miesto skonštatoval, že nebolo zistené cudzie zavinenie. Avšak to preukáže až pitva. "V súvislosti s predmetnou udalosťou vykonávame preverovanie vo veci podozrenia z prečinu usmrtenia," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík. 

Téme sa venuje reportérka Veronika Daubnerová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy