Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pavol zomrel v nemocnici po susedskej bitke
Zdielať na

Pavol zomrel v nemocnici po susedskej bitke

OBORÍN / Polícia už pozná mená páchateľov, ktorí bezdôvodne napadli rodinu z Oborína (okr. Michalovce). Muži a ženy zaútočili palicami na Miriam a jej mladšieho brata Pavla. Ten sa už z nemocnice domov nevráti.

Niekoľko dní po brutálnom útoku na nevinných ľudí vyšetrovateľ obvinili päť osôb. Medzi nimi aj Ota (38), ktorý je sedemkrát súdne trestaný. Postavil sa pred súd.

Na súd ho sprevádzala policajná eskorta. Obvinený Oto po celý čas neprejavil žiadne emócie a ani štipku ľútosti. Jeho rodina je presvedčená o jeho nevine.  "Veď on nič nespravil, čo je toto za systém?" pýtajú sa rozhorčení príbuzní.

Sudca ale vyhovel návrhu prokurátora a tak obvinený po pojednávaní ihneď putoval do väzby. "Z dôvodov obavy že by ušiel, alebo sa skrýval. A tiež z obavy vplývania na svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti," uviedol hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Bitka palicami

K bitke ohavnému činu došlo ešte minulý týždeň. Skupina osadníkov vošla na dvor nič netušiacich ľudí. Vyzbrojení palicami najskôr zaútočili na tridsaťpäťročnú Miriam. Keď sa jej ale Pavol zastal, nekompromisne si podali aj jeho.

"Najprv ju bili, štyrikrát ju udreli s palicami, jeho surovo vytiahli z dvora, zozadu mu dali jednu palicou. Doslova latou. Jedným úderom spadol na zem a tak ostal ležať,"
hovorí sestra Miriam a Pavla.

"Tam ho následne ešte obvinený mladistvý chlapec viackrát udrel drevenou palicou. Spôsobili mu veľmi ťažké zranenia hlavy," uviedol hovorca košických krajských policajtov Alexander Szabó. VIAC TU.

Osadníci zaútočili najskôr na Miriam, pozrite si reportáž:

Pavol zomrel v nemocnici

Súrodenci skončili po útoku v nemocnici. Miriam sa zotavila do pár dní, no Pavol bol na tom podstatne horšie. V stredu v nemocnici zomrel. "Pacient následkom ťažkých zranení žiaľ dnes podľahol," uviedol hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Strach o život

Rodina, ktorá sa každú sekundu bojí o svoj život si ešte úplne nevydýchla. Traja z útočníkov majú na krku obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom výtržníctva. Len sedemnásťročný Radoslav je obvinený aj z ublíženia na zdraví. Jediný Oto ale putoval do väzby.

"Keďže poškodený zomrel, bude zrejme skutok prekvalifikovaný na zabitie. Tam im hrozí trest na sedem až desať rokov. Mladistvému hrozia polovičné tresty,"
dodal hovorca krajskej prokuratúry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy