Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Keď videl, že ešte žijem, bil ma ďalej
Zdielať na

Keď videl, že ešte žijem, bil ma ďalej

REPEJOV / Strach z Boženinho syna má celá rodina. Kým jej syn Rastislav spával s nožom, jeho matka si do postele líhala oblečená a okno si pre istotu nechávala otvorené. Vraj musela byť pripravená na útek.

Šesťdesiatdvaročná Božena tvrdí, že nábytok, ktorý má v spálni, má ešte po svojej babke. Hovorí, že práve pre syna nemohla za posledných 15 rokov ušetriť takmer nič. Presne tak dlho ju týral.

Dávala mu dôchodok

Dávala mu celý dôchodok a keď ho minul, musela si preňho chodiť požičiavať. Keď neposlúchla, nasledovať bitka. "Pýtal odo mňa 5 eur, ja som mu nedala, násilne ma chytil. Keď videl, že ešte žijem, tak s päsťou som dostala dve rany," rozpráva Božena.

"Matku ponižoval, vulgárne jej nadával, vyhrážal sa jej smrťou a pod hrozbou násilia, od nej žiadal finančné prostriedky na kúpu alkoholu. Toto správanie u ženy vyvolávalo nepretržitý strach a stres," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Poriadne sa vyspí

Situácia sa upokojila, keď ho v Bardejove obvinili z krádeže. Už je za mrežami a matka čaká, nakoľko mu trest predĺžia. Hovorí, že sa konečne poriadne vyspí. Doteraz totiž musela byť neustále v strehu.

"Ja som nespala, ale som bola oblečená v teplákovej súprave, aby som mohla utekať. Aj okno som mala radšej otvorené," hovorí. Tridsaťtriročný Rastislav má na krku zločin týrania blízkej a zverenej osoby. Ak mu vinu preukážu, za mrežami môže skončiť až na 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy