Jasno
14°
Bratislava
Týraný chlapec (4) chcel ujsť z domu, rodičia ho zviazali ako zviera
Zdielať na

Týraný chlapec (4) chcel ujsť z domu, rodičia ho zviazali ako zviera

LODŽ / Rodičia v poľskej dedinke neďaleko mesta Lodž niekoľko mesiacov brutálnym spôsobom týrali svojho malého syna. Okrem fyzického násilia dieťa trýznili aj psychicky. Dôvodom malo byť presvedčenie o tom, že ho v nemocnici zamenili.

Viacnásobný pokus o útek

Štvorročný chlapec pravidelne nedostával jesť. Jeho otec mal na synovi dokonca zhasínať cigarety. Matka ho vystavovala psychickému tlaku. "Matka mu nahovárala, že to nie je jej syn, že ho museli vymeniť v nemocnici, nedala mu ani jediný bozk," potvrdil hovorca polície Mariusz Ciarka.

Situácia sa stupňovala od jeho narodenia. Chlapec sa viackrát pokúsil utiecť z domu k susedom. Podľa očitých svedkov mal zviazané ruky aj nohy, čo mu bránilo vo voľnom pohybe.

Otec s matkou na slobode

Na šokujúci prípad upozornili susedia. Polícia zadržala rodičov. "Matka sa k činu priznala. Jej agresia mala byť spôsobená tým, že bola presvedčená, že chlapec nie je jej dieťaťom," povedal prokurátor Krzystof Kopania.

Prokurátor oboch rodičov obvinil zo závažného zločinu týrania maloletého dieťaťa so žiadosťou o ich umiestnenie do vyšetrovacej väzby na tri mesiace. Tú ale súd zamietol. Rodičia čakajú na proces na slobode. Chlapec je momentálne v starostlivosti náhradnej rodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy