Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dvadsať rokov na tvrdo. Adamčovci a Fridrich tvrdia, že sú nevinní
Zdielať na

Dvadsať rokov na tvrdo. Adamčovci a Fridrich tvrdia, že sú nevinní

KOŠICE / V Košiciach padol záverečný verdikt v prípade dvoch mafiánskych vrážd. Obe sa stali pred viac ako desiatimi rokmi. Obete boli v oboch prípadoch surovo uškrtené a zakopané. Zavraždiť ich mali traja muži, ktorí si vypočuli nekompromisné tresty.

Trojica obžalovaných Branislav Adamčo, jeho brat Erik a Štefan Friedrich. Na svedomí majú podľa obžaloby chladnokrvnú vraždu Jaroslava Baláža, prezývaného Buvár. Uškrtili ho opaskom a zakopali pri obci Krišovská Liesková. 

Prísne bezpečnostné opatrenia

Záverečné pojednávanie v procese vraždy sa konalo za bránami košickej väznice. Sprevádzali ho prísne bezpečnostné opatrenia. Kamery ani mikrofóny novinárov sa do vnútra nedostali. Verdikt súdu padol v utorok večer, krátko po dvadsiatej hodine.

"Všetkých troch uznal súd vinnými. Erikovi Adamčovi súd uložil trest odňatia slobody v trvaní dvanásť rokov a Štefan Friedrich bol odsúdený na trest odňatia slobody na dvadsať rokov," uviedla hovorkyňa v Košiciach Marcela Gálová.

Vinu odmietajú

U Branislava Adamča súd upustil od uloženia súhrnného trestu. Odpykáva si už totiž doživotie. Štefan Friedrich, ktorému súd vymeral 20 rokov za mrežami, má podľa rozsudku na svedomí aj ďalšiu vraždu. O dva roky neskôr chladnokrvne uškrtil Ivana S. Jeho telo zakopal pri Veľkých Kapušanoch. Obidve obete vraždy vykopali po viac ako desiatich rokoch.

Všetci obžalovaní v záverečných rečiach vinu odmietli. Spolu s obhajcami hovorili o nezákonných postupoch pri vyšetrovaní a spochybňovali dôveryhodnosť hlavných svedkov.

Pri ich posledných slovách pred súdom prisahali, že sú nevinní. "Všetci traja obžalovaní proti rozhodnutiu súdu podali odvolanie. Prípad preto bude riešiť Krajský súd v Košiciach," uviedla Gálová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy