Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zvláštne rozhodnutie. Adamčo obvinený z vrážd je prepustený na kauciu
Zdielať na

Zvláštne rozhodnutie. Adamčo obvinený z vrážd je prepustený na kauciu

Už od októbra pozorne sledujeme prípad mafiánskej popravy na východe Slovenska. Na jeseň policajti z košického Úradu boja proti organizovanej kriminalite na Zemplíne vykopali telo zavraždeného nepohodlného svedka. Do väzby sa im podarilo posadiť aj hlavného podozrivého - brata známejšieho Branislava Adamča, Erika. V stredu ho sudca Košického okresného súdu prepustil z vyšetrovacej väzby...

Buvarovo telo nemusí byť posledné...

Telo Jaroslava Baláža, prezývaného Buvar, vykopali policajní technici spolu s kriminalistami na jeseň. Išlo o tzv. bieleho koňa, ktorého sa vrahovia chceli zbaviť a tak telo zakopali v záplavovej oblasti neďaleko Kráľovského Chlmca.

Napokon skončili za mrežami vyšetrovacej väzby aj dvaja hlavní podozriví. Štefan Fridrich a Erik Adamčo. Po dvoch mesiacoch väznenia je práve Erik takmer na krok od slobody. Súd ho prepustil na kauciu 20 tisíc eur. Na otázku, prečo tak súd urobil, a či už pominuli dôvody, pre ktoré ho pôvodne vzal do väzby, sme nedostali odpoveď. Hovorkyňa súdu na naše volania a ani SMS-ky nereagovala.

Prekvapenie zo súdu

"Je pre nás prekvapujúce, že osoba, ktorá bola právoplatne odsúdená za pokus o vraždu a v súčasnej dobe je podozrivá zo spáchania ďalších dvoch vrážd, bola prepustená na slobodu na kauciu," informovala Vladimíra Gedrová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry.

O väzbe tak bude v najbližších dňoch rozhodovať košický Krajský súd. Ak by sa Erik totiž dostal na slobodu, nie je vylúčené, že ujde ďaleko za hranice Slovenska, alebo ovplyvní svedkov. Preto bol pôvodne vzatý do väzby. Erik Adamčo už v minulosti odsedel 12-ročný trest za pokus o vraždu.

Vykopané telo Buvara však nemusí byť posledné. Polícia podľa informácií zdroja TV JOJ pátra v blízkej lokalite aj po ďalších. Má ísť o vraždy staré 10 - 12 rokov.

Téme sa venuje Samuel Migaľ. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy