Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na Bali zatkli bossa sicílskej mafie, na pláži si čítal knižku
Zdielať na

Na Bali zatkli bossa sicílskej mafie, na pláži si čítal knižku

Talianska polícia v piatok na indonézskom ostrove Bali zatkla jedného z najvyššie postavených členov sicílskej mafie, ktorý bol vo vlasti odsúdený na desať rokov väzenia za vraždu, vydieranie a obchod s drogami.

Antonio Messicati Vitalesa v Indonézii skrýval asi pol roka, na jeho dolapení sa podieľala aj indonézska strana. Teraz bude Taliansko žiadať o jeho vydanie, informovala agentúra ANSA.

Na pláži čítal knižku

Talianska polícia zverejnila fotografiu, ktorú urobila pri Messicatiho zatýkaní. Na nej je mafiánsky boss zaznamenaný ako sa opaľuje na lehátku so slnečnými okuliarmi na nose a v ruke ma knihu Dana Browna Stratený symbol. Hľadaný muž posledné mesiace strávil v luxusnom turistickom letovisku neďaleko obľúbeného strediska Kuta.

Na úteku od apríla

40-ročný Antonio Messicati Vitale je už niekoľkou generáciou členov sicíslskej mafie Cosa Nostra a hlavou klanu Villabate. Ten hral ústrednú úlohu pri krvavom vybavovaní účtov, počas ktorého na Sicílii v polovici 90. rokov zomreli viac ako dve tisícky ľudí. Na úteku je od apríla 2012, kedy polícii unikol pri zásahu na členov klanu Villabate.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy