Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Masaker z Hurbanova ide pred súd. Sporná nepríčetnosť strelca
Zdielať na
Krimi

Masaker z Hurbanova ide pred súd. Sporná nepríčetnosť strelca

Krvavý masaker v Hurbanove bude mať aj súdne pokračovanie. Nepríčetnosť útočníka, Milana Juhásza, sa údajne nepotvrdila. Špeciálna prokuratúra by mala podľa našich informácií mestského policajta obžalovať. Pravdepodobne už dnes.

Obžaloba sa má týkať úkladnej vraždy, nedovoleného ozbrojovania a  porušovania domovej slobody. Milan Juhász si na ňu počkal vo väzbe, v ktorej je už šiesty mesiac.

Hrozí mu napokon doživotie?

Ku krvavej poprave došlo ešte 16. júna, keď Milan Juhász v sobotu predpoludním prišiel pred dom obetí a bezhlavo strieľal na všetko čo sa pohlo. Napriek tomu, že polícia mala páchateľa ešte v ten deň, vyšetrovanie ukončila až po päť a pol mesiaci. Okrem toho od masakra bolo okolo prípadu dlhodobé ticho. V hre boli totiž psychiatrické a psychologické znalecké posudky, ktoré mali byť podľa našich informácií v značnej miere v prospech strelca.

O nepríčetnosti môže súd rozhodnúť ale len vtedy, keď ju dvaja od seba nezávislí znalci u obvineného jednoznačne konštatujú. A to sa v tomto prípade zrejme nestalo. Milanovi Juhászovi tak hrozí väzenie na doživotie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy