Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zoznam najhľadanejších Slovákov. Mello, Lališ či Bihári
Zdielať na

Zoznam najhľadanejších Slovákov. Mello, Lališ či Bihári

Za hranicami sa skrývajú desiatky Slovákov podozrivých zo spáchania závažných trestných činov. Teraz vám ukážeme ľudí, ktorí so slovenskou políciou hrajú vabank hru o bezstarostný život alebo dlhoročné väzenie v tunajších väzniciach.

Mello ostáva v zlatej klietke

Najhľadanejším ostáva Karol Mello. Polícia s prokuratúrou mu pripisujú účasť na viacerých vraždách. Aj keď je známe, že žije v daňovom raji Belize, stále je v pátraní.

Podľa jeho advokáta je tam totiž v zlatej klietke – v momente, keď prekročí hranice tohto stredoamerického štátu, môžu ho zadržať. Platí to aj o palubách lietadiel a lodí.

V susednom Česku sa mal pred časom ukrývať aj jeden z údajných šéfov bratislavských Sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel. Polícia ho monitorovala dlhé roky, v lete ho obvinili zo založenia zločineckej skupiny.

Do väzenia sa zatiaľ nechystá ani Štefan Sinička z Adamčovho gangu. Už niekoľko rokov si mal odpykávať trest za vraždu Arpáda Nistora. Stíhali ho na slobode, no v deň rozsudku na súd neprišiel a odvtedy sa skrýva.

Súdny proces odignoroval ďalší vplyvný muž, ktorého polícia spája so Sýkorovcami – Martin Bihári prezývaný Rus. Neprávoplatne ho odsúdili na 24 rokov ako šéfa skupiny, ktorá terorizovala podnikateľov na západnom Slovensku. Najnovšie ho obvinili aj mafiánskej vraždy. Médiá už dlhšie špekulujú, že sa môže ukrývať v Bratislave.

Z prostredia košického podsvetia uniká 23-ročnému väzeniu člen gangu Kolárikovcov Ladislav Bado. Sedieť má za viaceré mafiánske popravy. Podľa psychológov je nadpriemerne inteligentný - má IQ 125.

A potom sú v medzinárodných zoznamoch aj esá, ktoré už zapadli prachom a nik ich za celých 10 rokov nedokáyal vrátiť do hry. Martin Kuzmín z kauzy Kyselinári, jeden zo šéfov nebankoviek BMG a Horizont František Matík a údajný objednávateľ porpavy Pápayovcov Ľudovíť Šátor. Ten unikol pri zbabranej policajnej akcii.

Medzi hľadanými je aj žena

Medzi najhľadanejšími Slovákmi je aj žena – Lucia Kanišová z Galanty. Americké súdy sa ju snažia dolapiť pre daňové úniky a nelegálne zamestnávanie cudzincov. Jej fotografia sa v tamojších médiách objavila v spoločnosti nebezpečných zločincov, vrátane Bin Ládina.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy