Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
KAUZA JOJ. Mello vraždu sprostredkoval, potvrdila polícia
Zdielať na

KAUZA JOJ. Mello vraždu sprostredkoval, potvrdila polícia

Piatkové informácie televízie JOJ, ohľadom nových skutočností v prípade vraždy v Moste pri Bratislave, sú pravdivé. Karol Mello sa v tejto kauze dostáva z pozície objednávateľa do úlohy sprostredkovateľa. Polícia totiž z objednávky obvinila iného muža.

Mella strieda Minár

Rozsiahla razia košického Úradu boja proti organizovanej kriminalite prebehla minulý týždeň. Už v piatok vás televízia JOJ informovala o Rastislavovi  Minárovi.  Práve on je spolu s komplicom, ďalším obvineným v kauze brutálnej popravy v Moste pri Bratislave.  Tieto informácie už dnes oficiálne potvrdila aj polícia.

"Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite obvinil dve osoby z trestného činu vraždy v štádiu prípravy," konštatuje Andrea Dobiášová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR.

Pôvodná oficiálna verzia hádzala vinu objednávateľa na Karola Mella. Podľa nej si mal pre nezhody objednať vraždu expolicajta Gála. V týchto dňoch ale Mella na tejto pozícii vystriedal Minár. Karol Mello sa ocitol v pozícii sprostredkovateľa, ktorý údajne dohodil Branislava Adamča. A ten mal podľa obžaloby strieľať. "Táto vec nemá nejaký vplyv na konanie, ktoré je vedené na súde voči obvinenému Karolovi M. a jeho procesné postavenie sa v tomto prípade zatiaľ nemení," hovorí policajný prezident generál Tibor Gašpar.

Nové obvinenia polície

Polícia má však novinky aj v ďalšom prípade. Tentoraz ide o vraždu Jaroslava Baláža, prezývaného Buvar. Aj v tomto prípade polícia obviňovala. "Vyšetrovateľ obvinil štyri osoby z trestného činu vraždy," oznamuje Andrea Dobiášová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR.  Ide o Štefana Fridricha a Erika Adamča. Obaja sú už teraz vo väzbe. Ďalší, Branislav Adamčo, si už odpykáva iný trest vo väzení.

Vo vyšetrovacej väzbe ale neskončili všetci obvinení. Polícia po jednom zo štvorice stále pátra. Július Krátky totiž dopĺňa štvorlístok. Namiesto basy sa však momentálne nachádza nevedno kde.

"Polícia v súčasnosti pátra po obvinenej osobe," dodáva Andrea Dobiášová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy