Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žilinčan (24) nakazený HIV si zarábal prostitúciou
Zdielať na

Žilinčan (24) nakazený HIV si zarábal prostitúciou

ŽILINA / Dvadsaťštyriročný muž nakazený vírusom HIV v Žiline a okolí poskytoval sexuálne služby. Polícia ho obvinila z ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie. O svojej nákaze vedel už niekoľko mesiacov.

Podľa susedov si mladík chodil zarábať ako prostitút nielen do rôznych častí Žiliny. Vraj aj v Bratislave našiel veľa klientov, ktorí mali o neho záujem.  Najstarším remeslom sa živil určitú dobu tiež v Nemecku.

Ľudia, ktorí ho dobre poznajú tvrdia, že ešte predtým mal žltačku. Vírus HIV sa u neho prejavil keď sa vrátil zo zahraničia.

Mladík skončil v policajnej cele. "Bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby," informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na tri až desať rokov.

Hromadné testovanie

Len nedávno šokoval prípad tridsaťdvaročnej Prievidžanky, ktorá poskytovala sexuálne služby napriek tomu, že bola infikovaná HIV. Vážne ohrozila svojich klientov, ich manželky a deti.

V súvislosti s týmto prípadom si v priebehu jedného mesiaca dalo urobiť testy na vírus až dvesto ľudí. Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy