Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Učiteľka obvinená zo zneužívania na súd opäť neprišla
Zdielať na

Učiteľka obvinená zo zneužívania na súd opäť neprišla

HUMENNÉ / Znova odročené! V kauze učiteľky obžalovanej zo zneužívania svojho žiaka sa na Okresnom súde v Humennom nepojednávalo ani na tretí pokus. Učiteľka sa zakaždým bráni lekárskym potvrdením. Len pred mesiacom porodila v humenskej nemocnici.

Prvé pojednávanie s učiteľkou malo byť v polovici apríla. Nakoniec ho zrušili. Druhé bolo naplánované na koniec mája. Pojednávanie bolo odročené aj vtedy a nevyšiel tretí pokus.

Zdravotné dôvody

Obžalovaná predložila potvrdenie od lekára o tom, že nie je spôsobilá zúčastniť sa na pojednávaní. "Okresný súd Humenné zrušil dnešný termín hlavného pojednávania kvôli zdravotným dôvodom na strane obžalovanej a vytýčil nový termín," uviedol hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Žena pred mesiacom priviedla v humenskej nemocnici na svet dcérku. Rodičia stoja pri nej. Hovoria, že sa ku všetkému priznala pod nátlakom. "Dcéra v živote nevidela policajtov. A teraz keď ju zobrali na policajnú stanicu a povedali, že ju nepustia možno dva alebo tri týždne, tak čo by ste urobili? Tak ona by podpísala aj vlastnú smrť. Len aby ju pustili," tvrdí otec obžalovanej učiteľky.

Ďalšie pojednávanie v auguste

Termín štvrtého pojednávania je už známy. Súd ho naplánoval na polovicu augusta. Obžalovanej učiteľke hrozí za sexuálne zneužívanie a ohrozovanie mravnej výchovy mládeže až dvanásťročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy