Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Družstevník (†37) prišiel o život na poli, privalil ho traktor
Zdielať na

Družstevník (†37) prišiel o život na poli, privalil ho traktor

ŽEHRA / Na poli pri obci Žehra (obec Spišská Nová Ves) prišiel o život 37 ročný družstevník. Ondreja pri nakladaní balov slamy ho privalil niekoľkotonový traktor.

Ondreja privalil nakladač, ktorý sám riadil. Išiel na pole zbierať balíky slamy. Na poli bol poobede iba Ondrej a jeho kolega, vodič nákladného auta. Ten tragédiu nevidel, počul iba divný zvuk, a potom videl kolesá nakladača vo vzduchu.

Rozdrvené telo

"Jedná o devastačné poranenia tohto pracovníka, takže jeho situácia nebola zlúčiteľná so životom," informuje veliteľ zásahu Michal Závadský.

Mužovi pod niekoľkotonovým strojom nedokázali pomôcť ani záchranári.  Zdrveným kolegom do reči nebolo. Aj pre predsedu družstva je táto nehoda ťažko vysvetliteľná. Tento stroj mal podľa neho byť tak skonštruovaný, aby sa nedokázal v teréne vyvrátiť. Ťažký stroj mužovo telo rozdrvil.

Podľa predsedu miestneho družstva išlo o skúseného pracovníka. Vylúčil, že by sa pod nešťastie podpísal alkohol. Okrem súdneho znalca to vyšetruje aj inšpektorát práce, keďže ide o úraz počas pracovnej doby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy