Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Obrovské nešťastie počas orania, traktor privalil muža (†61)
Zdielať na

Obrovské nešťastie počas orania, traktor privalil muža (†61)

NITRIANSKY HRÁDOK / V Nitrianskom Hrádku prišiel pri oraní o život 61-ročný muž. Ján sa aj s traktorom zrútil do potoka. Z ťažko dostupného terénu vyslobodzovali hasiči poľnohospodársky stroj aj telo muža dlhé hodiny.

Odrazu bolo ticho

"My sme ho videli vynášať smeti, potom si išiel prepnúť vlečku a priniesol si pluh a oral. Traktor sme počuli a odrazu bolo ticho. Ale my sme nevedeli, že je tam spadnutý, my sme sa ešte čudovali, ako to zoral," tvrdia susedia.

Muž, od rána oral záhradu, keďže sa nevrátil domov, popoludní okolo 15-tej ho príbuzní začali hľadať. Večer sa išli pozrieť aj k potoku za záhradou. Malotraktor našli spadnutý v starom ramene rieky Nitra. "On sa šmykol z toho brehu ako oral asi," myslia si susedia.

Zostal zakliesnený

Na brehu je strmý zhruba 5-metrový svah. Ján zrejme nedokázal už nič urobiť. Po páde sa ťažký stroj zrútil na neho a zostal pod ním zakliesnený.

Traktor ani muža hasiči vytiahnuť nedokážu, čakali na žeriav, ktorý im mal pomôcť. Po dlhých hodinách dostali z rieky aj nehybné telo muža. Okolnosti prípadu vyšetruje polícia.  "Príčina smrti bude známa až po pitve," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy