Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Podnikateľ mal zraziť roľníka. Za všetko môžu spory o pozemky
Zdielať na

Podnikateľ mal zraziť roľníka. Za všetko môžu spory o pozemky

TESÁRSKE MLYŇANY / Podnikateľ z Dánska mal s autom zraziť muža z Tesárskych Mlynian (okr. Zlaté Moravce). Za všetkým je spor o pozemky, na ktoré si obaja poľnohospodári nárokujú. Roľník skončil v nemocnici.

Mal ho zraziť na poli

Juraj Vodný pracoval na svojom poli. Potom ako mal vystúpiť z traktora, ho majiteľ dánskej firmy zrazil. "Po mojom pozemku chodil s jeho osobným autom. Ja som utekal za ním, on zrazu zastal," opisuje Juraj.

"Začalo to čierna Volvo cúvať a on sa rozbehol za ním. Tak zastalo prudko to auto a narazilo do neho," hovorí svedok. Podnikateľ z Dánska povedal, že cúval preto, lebo chcel odísť z pozemku. Nikoho vraj zraziť nechcel a ani nezrazil. Na jeho auto vraj Juraj skočil sám.

Roľník sa nemohol ani pohnúť

Pán Juraj zostal nehybne ležať na zemi. Na miesto prišla záchranka a tá ho previezla do nemocnice. "Ležal tam bezvládne, nemohol sa ani pohnúť. Nohy ho boleli," hovorí svedok.

"Prijali sme oznámenie, ktoré preverujeme ako ublíženie na zdraví," uviedla hovorkyňa nitrianskych krajských policajtov Božena Bruchterová. Za spor môžu pozemky. Juraj tvrdí, že má list vlastníctva a Dán tam nemal čo hľadať. Či a aký nárok má na rolu aj podnikateľ zo zahraničia sme sa nedozvedeli.

Vyvrcholenie konfliktu

Tento incident bol iba vyvrcholením konfliktu, ktorý začal už v piatok. Na pozemku chcú totiž siať obaja. "Bránili mi v siatí tým, že sa postavili pred môj traktor aj za traktor s tým, že som nemohol siať," hovorí Juraj. Prípadom sa zaoberá aj súd a až ten by mal rozhodnúť, kde je naozaj pravda.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy