Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Matka nedostala súhlas na pochovanie dcéry
Zdielať na

Matka nedostala súhlas na pochovanie dcéry

BRATISLAVA / Už takmer dva mesiace uplynuli od Veľkonočnej nedele, kedy policajti v lesíku v Karlovej Vsi našli kostru takmer rok nezvestnej Daniely Hertlovej. Matka však zatiaľ nemôže pomýšľať na pohreb. Stále totiž nemá súhlas na pochovanie.

Mladá Bratislavčanka bola nezvestná od 18. júla minulého roka. Kostrové pozostatky patriace práve nezvestnej 20 ročnej Daniele našli úplnou náhodou dopravní policajti pri bežnej cestnej kontrole na Veľkonočnú nedeľu pod zjazdom z Mostu Lafranconi v smere do Karlovej Vsi.

Príčiny smrti nevie

Až po 6 týždňoch testy DNA z kostí preukázali zhodu s takmer rok hľadanou Dankou. Podľa najčerstvejších informácií, polícia matke zatiaľ neoznámila príčiny Danielinej smrti, a to je zrejme aj dôvod, prečo sa zatiaľ nemôže sa svojou nebohou dcérou rozlúčiť.

"Je to trochu zložité, lebo človek nepočíta, že v takom mladom veku bude pochovávať dieťa," hovorí matka nebohej.

Peniaze na pohreb

Prokurátor vzhľadom na stav vyšetrovania zatiaľ nedal súhlas na pochovanie. Stále sa čaká na výsledky znaleckého dokazovania a príčinu smrti. "Ešte stále sa nachádza na súdnej patológii," dodáva matka. "K príčine smrti sa bude možné vyjadriť až po skompletizovaní a vypracovaní znaleckého posudku," tvrdí prokurátor Michal Šúrek.

Nezvestná Daniela bola v minulosti znásilnená a zavlečená do Rakúska, proti páchateľom vypovedala, pár mesiacov nato ju niekto zabil. Mŕtva mala špagátom zviazané nohy a v lese na okraji Karlovej Vsi ležala mŕtva od jesene minulého roka.

Matka má teraz aspoň čas vyriešiť oveľa praktickejší problém, kde zoženie peniaze na poslednú rozlúčku. Sama totiž žije v ubytovni v tiesnivej finančnej situácii a prežíva doslova z rúk do úst.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy