Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Gang predával dievčatá na prostitúciu, skončil v rukách polície
Zdielať na

Gang predával dievčatá na prostitúciu, skončil v rukách polície

ŽILINA / Gang prinútil k prostitúcii najmenej šesť mladých dievčat. Jedno z nich malo iba pätnásť rokov. Niektoré predával do Talianska. Za obchod s bielym mäsom hrozí členom organizovanej skupiny až dvanásť rokov vo väzení.

Marián (41), Ingrida (25) a Matteo (34) pracovali ako organizovaný gang. Každý z nich mal určenú svoju úlohu. Najstarší z trojice vyhľadával dievčatá, ktoré boli väčšinou zo sociálne slabších rodín, Matteo s nimi obchodoval v zahraničí a Ingrida na dievčatá dohliadala.

Skupina dievčatá ubytovala na privátoch v Žiline a okolí. Za vykonávané sexuálne služby mali vopred dohodnutú sumu.

Pestrosť služieb, ako aj nahé dievčatá v rôznych pózach, ponúkal gang prostredníctvom sociálnych sietí. Päťdesiat až päťdesiatosem percent zo zárobku si nechal Marián.

"Keď už dievčatá neprinášali dostatočný zisk, prípadne ich hľadala polícia a rodičia, zaslali ich fotografie s obnaženými telami ďalšiemu členovi skupiny," objasnila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Denisa Baloghová.

Skončili v Taliansku

Matteo si potom na základe fotografií vybral iba tie, ktoré sa mu najviac páčili, a ktoré by podľa neho priniesli čo najväčší zisk. Tie čo spĺňali kritéria predali do Talianska, kde im našiel na privátoch ubytovanie.

Za ich služby inkasoval päťdesiat percent. Všetci traja zarobili viac ako štrnásťtisíc eur. Polícia však predpokladá, že suma môže byť ešte vyššia. Prostitúcia je zrejme jednou z najlepšie zarábajúcich remesiel.

"Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil tri osoby zo zločinu obchodovania s ľuďmi a prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže," informovala Baloghová.

Členom skupiny hrozí v prípade dokázania viny až dvanásť ročné väzenie. Všetci sú stíhaní na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy